Funderar på att montera en kvarntoalett i vårt badrum i vårt sommarhus i Danmark.
Badrummet saknar rejält avlopp och det det finns endast dusch, handfat och tvättmaskin på plats idag. En mindre toalett finns i annan del av huset och det blir mycket arbete om vi ska försöka få till ett riktigt avlopp i badrummet.

Har ni någon erfarenhet kring hur driftsäkra kvarntoaletter är?
Krävs det ytterligare underhåll jämfört mot en vanlig toalett?

Då vi även hyr ut huset känns det viktigt att det fungerar och är driftsäkert.

tack för att ni delar med er av era erfarenheter.
//Anders
 
Du får nog räkna med 'service' vid uthyrning, Inte för att en sådan kvarn har problem med fekalier och toapapper för det mesta, utan för allt annat folk kastar ned i toaletten (tops, bomullstussar, använda kondomer etc.) och som de inte vill vidkännas efteråt... somliga fullt vuxna personer behöver fasen genomgå strikt toaletträning, något som man trodde skulle vara avklarad fas redan i barnåren...

det är bara att prata med någon kört spol och sugbil några år så kan de säkert berätta vad de hittat och som absolut ingen vill kännas vid...
 
Vi kör Jets som egentligen är ett vakuumsystem så den kräver Jets toalettstol också. Denna kvarnen är troligen mer driftsäker då den är byggd för sjöfart, tåg etc. Helt gjuten i mässing och tuggar i sig allt. Utloppet är 32mm PEM.
 
  • Gilla
AndersPersson1973
  • Laddar…
S
Vi funderade på en kvarn i stugan, men gick på förbränning ist. Var alldeles för mycket olika lösningar med kvarn, som kändes meckigt och besvärligt. Supernöjd att vi valde förbränning ist.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.