Kvalitetsansvarig?? vad ska man tänka på?
LB-hus som vi bygger med har en som de rekommenderar men det är väl inte så vettigt att välja en som går via dem? Sen vilka uppgifter har kvalitetsansvarige? visst är det väl så att han ska kontrollera så att arbetet görs som det ska och att de inte fuskar med bygget?
Ska vi välja en kvalitetsansvarig själv?
 
Har svarat dig under "hustillverkare".
 
Jag råder er att skaffa en kvalitetsansvarig på rekommendation och INTE en som husföretaget rekommenderar. Det är viktigt att er kvalitetsansvarig informerar er om allt (vi satt i ett "uppstartsmöte" i 3 timmar och diskuterade allt viktigt kring husbygget) och är och vågar vara kritisk mot snickarna/husföretaget. Det är ju er "säkerhet" även om de igentligen arbetar för kommunens räkning. Vår snickar tyckte att vår kvalitetsansvarige var väldigt bra, då han var så extremt noga och inte godkände något för det var 100% OK. Som exempel nämde vår snickare att visa kvalitetsansvariga bara år in i huset och ställer sig med en fuktmätare och mäter fukten i luften (för att säga till ex snickarna att det är Ok att lägga parketten) medan vår kvalitetsansvarige borrar i plattan för att mäta fukten. Snickarna sade att de vet att de alltid lägger parket/golv på exakt torra golv när kunder använder vår kvalitetsansvarige. Snickarna sade också att många kataloghus (vi byggde lösvirke) lägger parkett alldeles för tidigt, innan plattan är tillräckligt torr, vilken kan orsaka fuktskador. En gång arbetade snickaren för ett katalogus företag och snickarnen ville inte lägga in golvet för plattan var ite torr. Men kataloghus företaget tvingade honom. (Men då fick han dem att skriva på ett papper så han skulle klara sig om det blev fuktskador - han ville ju inte lägga in golvet ännu.) Vi hittade vår kvalitetsansvarig via ett tips här på byggahus forumet.
 
Kul med folk som verkligen går in för sitt jobb, det e så sällan man får höra det nu för tiden :-/
Var bygger ni o hur stort?
Vad fick ni betala för den ka´n o hur många timmar jobbade han?
 
Vem är denna KA? Tipsa vidare, han/hon verkar ju toppen! Var verkar hon/han?
 
Hej,

Vi betalade ett fast pris, om jag minns rätt så var det runt 16 000 kr. Då hade vi uppstartsmöte (innan vi besätmde oss för honom), hans besök under byggtiden, besiktningar och all pappershantering som en kvalitetsansvarig skall hantera.
Han heter Gunnar Olovsson och verkar i Bohuslän.

Mvh Willan
 
Produkter som diskuteras i tråden
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.