Kvalitetsansvarig?? vad ska man tänka på?
LB-hus som vi bygger med har en som de rekommenderar men det är väl inte så vettigt att välja en som går via dem? Sen vilka uppgifter har kvalitetsansvarige? visst är det väl så att han ska kontrollera så att arbetet görs som det ska och att de inte fuskar med bygget?
Ska vi välja en kvalitetsansvarig själv?
 
Hej! Vi håller också på att leta kvalitetsansvarig själv. Jag ringde kommunen och fick några namn av dem som jag ringer och kollar, jag har ringt två och det skiljer en hel del i pris (en tar 9500 och en tar 15000). Tycker att det är svårt att välja, men vi kommer inte att ta den som leverantören rekommenderar. Om uppgifterna de skall bistå med har vi läst på denna sida: http://www.karf.org/ samt på Konsumentverkets sida och länkar därifrån.
Men vi behöver också tips om hur man väljer!
 
Det vore väl en ypperlig länk att starta, dock kanske inte under "hustillverkare". Rekommendationer på kvalitetsansvariga (dåliga som bra erfarenheter). Håller vi oss bara sakliga, så vi inte förtalar någon... Kommer väl själv snart hamna i samma sits...
 
Tror vår säljare sa att de tar utomstående
kvaliteansvarig alltså inte deras egen
 
Ja, Netaria, håller med dig. Det hade varit väldigt bra att få rekommendationer! Om det är någon som har tips (eller varning) på någon kvalitetsansvarig som granskar i Kungsbacka kommun, får ni gärna kontakta mig. Om ni inte vill lägga ut namnet här, så skicka direktmeddelande. Tack!
 
För att hitta en bra person ring kommunen och prata med dem som har hand om bygglov. De godkänner de kvalitetsansvariga inför varje bygge.

Mer info om vad som gäller på bl. a.
http://www.kvalitetsansvariga.se/
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.