Hej!

Jag försöker bli klok på vilken kryss/korslaser med minst 2 st 360 graders linjer, självnivellerande (kanske alla är numera) och med stativfäste man kan köpa för hobbybruk. Har sneglat på den klassiska GLL 3-80 men har landat i att den är för dyr med sina dryga 4000 kr och tror att 95 % av användningen kommer att täckas med två stycken 360-linjer.Tänker en budget helst kring 1000-2000 kr. Hade helst inte köpt något Kinamärke med oklar kvalitet och reklamationsmöjligheter utan helst jobbar jag med etablerade märken. Vad ska man satsa på för nått i dagen läge? Är dessa två rena "Kina-varianter" eller någon som testat dem och/eller vet om det är nått etablerat märke utanför Sverige?

https://www.komplett.se/product/117...g/laser-vattenpass/protech-hobby-snickare-pro
https://www.amazon.se/Kreuzlinienla...a_1_17?keywords=Huepar&qid=1702592464&sr=8-17
 
Komplett har en billigare laser , vet ej kvalite , vad skall den användas till
 
Blir väl diverse smågrejer. Regla upp nått rum, utbyggnad, rikta upp innertak, montera fönster, kakla, måla etc etc.
 
  • Gilla
Rickard.lj
  • Laddar…
C
V vidminhatt skrev:
Blir väl diverse smågrejer. Regla upp nått rum, utbyggnad, rikta upp innertak, montera fönster, kakla, måla etc etc.
Resonerade precis som dig. Ville ha en laser med extra allt, men tyckte det var för mycket pengar. Sen impulsköpte jag Lidls enkla Kina-krysslaser för 300 spänn och har sedermera insett att den duger utmärkt till 90% av jobben. Nummer ett på önskelistan är nu istället en teleskopisk laserstång. Nummer två kanske en mottagare.

Så det kanske är en bra idé att börja med något enkelt/billigt så man får känna på vilka funktioner man verkligen behöver i praktiken?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.