Har marksänd TV och en kraftig förstärkare 34 dB som heter Terra HA203U. Den är installerad av antenninstallatör som tyvärr inte finns längre. Den gått sönder för andra gången på tre år så har ingen lust att köpa samma modell igen.

Förstärkaren sitter nära antennen och fördelas sedan ut till fyra TV via en splitter. Ganska långa avstånd till apparaterna från förstärkaren. Mottagningen är precis på gränsen nu så vill inte ha klenare förstärkare.

Vad köper man och var?
 
Du kanske ska satsa på en antenn med aktiv förstärkning som ger upp till 34dBi. Jag tycker att Televes produkter är riktigt bra.

Antenn: http://www.kjell.com/se/sortiment/l...er/televes-dat-hd-75-790-tv-antenn-uhf-p30356
Nätdel till antenn inkl antennförstärkare: http://www.kjell.com/se/sortiment/l...televes-natdel-med-inbyggd-forstarkare-p30340

Jag har samma produkter på landet, men en mindre Televesantenn, och Boxer HD funkar i alla väder jag har provat hittills. Se till att använda bra antennkabel hela vägen till ner uttagen. Använd gärna Televes antennkontakter sista biten från uttaget till TV:n,http://www.kjell.com/se/sortiment/l...dio/televes-antennkontakt-klass-a-hane-p39947
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.