Vi planerar att renovera vårat kök under 2011.

Tänkte kolla om det är någon här som har ett hum om:

  • Vad kan det kosta att be en rörmokare att installera en ny diskmaskin till en ny köksblandare med diskmaskinsavstängning?
  • Vad kan det kosta att be en elektriker att installera en glaskeramikhäll och en inbyggnadsugn?
  • Vad kan det kosta att be en elektriker att installera en underbyggnadsfläkt av typen alliance för villa med centralfläkt?
Tacksam för svar ;)
 
Som vanligt med hantverkare så räcker det inte med en elektriker för att installera en häll. Du måste först ha dit elektrikern för att dra fram elen, sen en snickare som snickrar köket och sågar ut för hällen. Sen kommer elektrikerna tillbaks och kopplar in ugnen. Har du otur så måste snickaren komma tillbaks för finjustering.

500 spänn varje gång de visar upp sig, inte konstigt att det kostar en förmögenhet att bygga - och än mindre förvånande att var och varannan medborgare försöker snickra och koppla friskt på egen hand.

Räkna med 500 spänn per timme, hur många timmar som åtgår beror på hanteverkare och hur komplexa jobben blir.
 
Vi kommer montera o snickra allt själva, men behöver hjälp me elen o vattnet, men om man vet exakt vart de nya stommarna ska va, räcker de inte me att ekarna bara kommer 1g!?
Får man sätta spots under kökssköpen själv?
 
Ta kontakt med en elektriker och kolla om du får sätta dosa och slang/rör själv till spisen innan han kommer och så är det bara för han att dra igenom kabel dit sen.
 
Är det samma dosa och slang/rör till både hällen o inbyggnadsugnen?
 
julipingla skrev:
Är det samma dosa och slang/rör till både hällen o inbyggnadsugnen?
Hej.

Vi har det som så.

Samma frän central till den del av köket som spis och ugn finns i. I köket delas det upp, två faser till hällen och en till ugnen. Från centralen samma som sedan delas i köket.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.