Vi bor i ett litet hus på 55 kvm. Vi ska bygga till det med ca 85 kvm plus inredd källare under dessa 85. Vi räknar med att göra finliret själva (lägga golv, snickra lister, spackla, tapetsera m m), men vill ha resten gjort av byggfirma. Har någon ett uppskattat kvadratmeterpris?? Tips på bra byggare i södra Stockholm?

Andreas
 
Vi byggde ut ca 70 kvm i ett och ett halvt plan (inte källare på torpargrund). Ett badrum samt totalrenoverade resten av huset (ny el, nytt tak, ett nytt badrum på annan plats, nya fönster etc) och betalade 1,1 miljoner för det. Men då gjorde vi ingenting själva. För att få en grov uppskattning kan du räkna ca 15 000 - 20 000 kr/kvm. Sätt dig ner och fundera igenom vad du vill ha gjort och skriv ned det så detaljerat som möjligt (tjocklek på isolering, material i fönsternischer etc). Ta gärna hjälp av en bggnadsteknisksakkunnig (kostar en slant men du slipper mycket bekymmer om du hittar rätt person). Skicka den detaljerade utbyggnadsplanen (offertförfrågan) till massor av företag som du helst fått rekommenderade. Ring upp företagen och fråga vad de tycker. När du har en tre, fyra offerter kan du sätta dig ned och jämföra. Be om en lista på företagets senaste 20 kunder och ring upp ett slumpmässigt antal av dessa och fråga hur de upplevde kontakterna med företaget. Kolla företaget med kronofogde, tingsrätt och skattemyndighet. Om du vill veta mer om hur man inte väljer entreprenör se denna länk:
http://www.byggahus.se/forum/showthread.php?t=20478
 
Lite nyfiken på detta då jag hoppas kunna göra något liknande.
Är än så länge långt före planeringsstadiet, snarare på önskestadiet.

co, det verkar vara att räkna extremt högt då det för din tillbyggnad skulle ha hamnat på 1,05-1,4 och du verkar ha bakat in en hel del i 1,1milj.
Men det är klart, oftast bättre att räkna högt.
 
Jo jag tror att vårt utbygge blev ganska billigt (fast det blev dyrt om man räknar i det psykiska lidandet). Det är ju massor av faktorer som spelar in och påverkar kostnaden några som kan nämnas är; grundläggning/källare, ev badrum, materialval etc. Kan nämna att spannet på de offerter vi fick in (samma detaljerade offertförfrågan) var på mellan 700 000 - 2 500 000 kronor! :surprised: :surprised: :surprised: För samma jobb!
 
Jo, det är det där med längden på ett snöre. :)

Måste vara svårt att lita på både de billigaste och de dyraste då.
Det är klart, ni hade ju inte källare. Den måste ju dra upp det ordentligt.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.