Hej,

Vi har bestämmt oss för att "fylla ut" gräsmatta, dvs höja den i nederkant av trädgaarden. Svaart att vet exakt hur mycket jord som behövs men det blir rejäla mängder. Kan naagon av er säga hur mycket "jord" kostar, dvs faa det utkört och tippat paa gräsmattan när man ska köpa rejäla mängder.

Tack paa förhand.
 
Pratar vi schaktmassorså brukar inte den kosta något. Det som kostar är lassning och transport. Har du inga som helstkontakter i entreprenadsvängen så bör dunog räkna med att en lastbil kostar ca 500 kr/h och en grävare 650 kr/h. Grävaren står ju still en hel del också medan lastbilen är iväg.... Skulle själv köra bort en hög med schakt nyligen och fick ett pris på 128 kr/m3. Vi hade 300 m3 så det skulle ju kosta en del... Bara en liten fingervisning.

Ett tips är att kolla om det inte förekommer något husbygge i närheten av där du bor. Pratar man med gubbarna där så kanske de kan dumpa sina massor på din tomt istället för att köra iväg till en terminal. Detta kostar företagen stora pengar i både tid och dumpning vilket de gärna sparar in. Kan vara värt att kolla upp.

Är det nu så att du tänker på matjord så blir ju läget ett annat. Brukar väl ligga på omkring 170-200 kr/m3. Olika om det ingår transport eller ej beroende på var du köper ifrån.
 
Är på väg att ta hem ca 10 m3 jord till att plana ut med. Har nån någon erfarenhet av http://www.brajord.se/ hur bra kvalitet deras produkter håller och hur dom ligger till i pris? Andra tips på leverantörarer?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.