Hej! Har en lite fundering på offert som ni någon här kanske kan tycka till om. Vi ska flytta och ska nu inreda två sovrum på ovanvåningen. Huset är byggt på 1940- talet och påminner om ett "vanligt 1 1/5 planshus på ca 150 m2. De blivande sovrummen är helt oinredda förutom reglar på golv, tak och väggar. Helt tomma med andra ord. Har nu fått en offert från en firma där kostnaden skulle bli ca 60 000 kr. Det som ingår då förutom arbetet är golv, osb skivor plus gips på väggarna och tak. Eldragning och installation ingår också i priset. Inga ytskikt är inkluderade. Sovrummen skulle jag uppskatta vara ca 10-12 m2 styck. Är 60 000 "rimligt" pris för detta?
 
Omöjligt att svara på eftersom det saknas information om hur många uttag, strömställare, osv. ni skall dra. Samt hur långt kablar skall dras osv.

Du skriver heller inget om vad det är för typ av golv ni skall lägga. Det är ju exempelvis stor prisskillnad mellan ett billigt furugolv från byggmax och ett massivt ekgolv från "ett litet dyrare märke".

Slutligen anger du inte om kostnaden på 60 000 är före eller efter ROT-avdrag.

Men om vi för enkelhetens skull antar att det inte råder några extraordinära förutsättningar, samt att ni inte har valt några extravaganta material kanske det låter något dyrt? Har ni däremot valt material i den övre prisklassen låter det inte hutlöst dyrt. Bara materialet för golvet skulle ju i sådana fall utgöra halva kostnaden.

Det enklaste sättet att ta reda på om offerten är rimlig är ju att ta in fler offerter.

Du kan ju även göra en egen rimlighetsbedömning genom att räkna ut materialkostnad och ungefärlig arbetstid.
Är det ett fastprisjobb har ju firman även räknat in en riskpremie i det offererade priset.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.