janwide
Ska installera 3 st jordfelsbrytare i vårt 60-talshus. Fick offert på 8000 kr för 3 st. De ska monteras i den befintliga centralen med smältsäkringar. 1 st för kyl/frys, en för förråd utekontakter/belysning samt 1st för övriga huset. Brytare från Haager.

Är detta en rimlig offert?

Ingen nydragning av kablar eller justering av ev fel i bef. anläggning ingår förstås.
 
Redigerat:
Antar att de sätter personskyddsautomater 1 för kyl/frys och en för ute, samt en 4pol JFB för övriga huset. Isåfall känns det spontant som lite i överkant med 8000kr. Inte jättemycke men utan att ha sett anläggningen så skulle jag höfta till med 4000-6000kr
 
Ja absolut max 5000 kr (gjorde liknande förra veckan fast med 2 st jfb, lite ommöblering i central + lite felsökning efteråt och det slutade på 5300 inkl moms)

8000 kr, är det då inkl moms? Räknar man lite mellan tummen och pekfingret så skulle det ta för dom ca 10-12 timmar att utföra jobbet. Om det nu inte är riktigt lyxiga jfb med guldplätering :) iofs så kanske dom har räknat in felsökning också och det kan ju ta en jäkla tid om man har otur.

Kolla med fler firmor.

Såg sen att inget extra ingick ja...
 
Glöm inte att se till att få ROT-avdrag! (Om du är berättigad till de)
 
janwide
Det är inkl. moms. Men då är det dyrt som jag trodde. 3 st jfb kostar väll c:a 1500 max 2000 spänn.

Ska kolla med någon mer firma. Tack :surprised:)
 
Finns även stor skillnad på pris på själva JFB-na. "Hager eller Malmbergs"..
Appropå ROT, du får bara skattereduktion på arbetet, så se till att offerten separeras i de posterna. Men 8kSEK är ett överpris utan like,..
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.