Hej,

Vi är på väg att köpa ett mindre hus där en tillbyggnad i vinkel är tänkt på 30 kvm. Tanken är att det ska rymma 2 mindre sovrum, en toalett, en ny entre som leder till den gamla entrén.

Har läst lite och de flesta verkar föreslå en totalkostnad på ca 20 000kr/kvm, totalt då 600 000 kr. Vad ingår då i detta pris är det innan eller efter ROT.
Vi hade tänkt platta på mark och putsa fasaden eftersom det är ett putsat hus. För att få lite rymd i tillbyggnaden takstolar så ingen vind.

Vad tror ni att det handlar om för summa pengar
Vi vill inte göra något själva.

Linda
 
Jag tror att det priset är innan ROT-avdrag. Man brukar säga 15 000 kr (ex. ROT) per kvm, men 20 000 kr är nog rimligt för Stockholm där du bor, + att fasaden ska vara puts.

Tänk på då att ni kan göra ROT-avdrag för er båda samt att ni borde kunde kunna fixa så att ni gör ROT-avdrag för två kalenderår.
 
Tack, det låter rimligt att!
:)
 
Hej KLMV och välkommen till forumet!

När man anger en schablonkostnad, som 20000 kr/m², så är det just en schablon. Det är ingen mening att börja räkna med detaljer innan man vet mer noggrant vad det är man är ute efter. Ni kanske kan få 100000 i bidrag och sluta på 500000. Men det kan lika gärna vara så att slutpriset hamnar på 25000 kr/m², så det kostar er 650000 i slutändan.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.