Hallå. Senaste nyheten vad gäller det nyinförskaffade huset är att det troligen är svartlim med asbest i halva källaren. Ska skicka iväg prover på analys till veckan. Har googlat efter prisexempel på den typen av sanering, men inte hittat just nånting. Måste rimligen vara en ganska vanlig åtgärd med tanke på hur vanligt det var med svartlim. Nån som har lejt bort ett liknande arbete och kan svara på vad det kan tänkas kosta?

Det handlar om 40 kvm i källaren. Vinylplattor limmade med svartlim direkt på betongplattan. Plattorna och det ännu kletiga limmet ska bort (fräsas).

(Ett alternativ vore ju att ta bort plattorna och flytspackla ovanpå svartlimmet. Men jag ogillar dels tanken på att gömma asbest i huset - med tanke på framtida ägare. Dels undrar jag om det är så smart att kapsla in limmet på det sättet ur fuktsynpunkt. Om nån har nåt vettigt att säga om detta är det också välkommet.)
 
Svarar återigen på min egen fråga... Det var asbest i svartlimmet. Efter ROT landar kostnaden på 7-10 000 (inklusive allt).
 
  • Gilla
genell
  • Laddar…
Vilka anlitades och hur gick det till ungefär? Är nog dessvärre i samma sits...
 
Ska göras till veckan av nån Lasse från Södertälje (minnns inte firmanamnet). Jag kan återkomma med rapport i slutet av veckan. Han kommer att ta bort vinylplattor och andra golvmaterial samt handfräsa bort svartlimmet från betongen, totalt ca 30 kvm. Soporna tar han med sig. Han trodde att det skulle ta en dag allt som allt. Låter väldigt smidigt.

Upptäckte idag att även golvet på övervåningen är limmat med svartlim (uppbyggnad: undergolv-masonit-svartlim-plastmatta). Tror jag låter asbestfirman riva ut och ta med sig de golven också, när de ändå är på plats.
 
Hej, sitter i samma sits nu.. vi ska renovera tvättrummet som finns i lägenheten och fick veta att det är asbest under kaklet på väggarna.. 7 000 - 10 000:- låter inte dåligt för 40kvm. Vilka anlitade du? vad hette firman? gick det på ungefär de du skrev förut?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.