Hej
Skulle vilja ha tag på förslag till kopplingsschema enligt rubrik. Ska snart börja installera så det hade varit bra med lite förslag. Har just köpt en Orlan panna som skall jobba mot 2 st acctankar a 1000 liter med en laddomat 21. Dom skall kopplas mot vanliga radiatorer, en erotemper, en golvvärmeslinga samt en kanalvärmare i den mekaniska ventilationen.(spirorör 125mm)
Skall bli intressant att se om man kan få snurr på detta.
Några bra länkar eller andra förslag????

MVH
Magnus
 
Om du inte har gjort det redan så läs häftet/boken Ackumulatorsystem - En installations- och dimensioneringsguide (ISBN 91-73987-166). Där hittar du massor av nyttigheter.

http://www.energifirman.com/ finns det också en hel del läsvärt. Särskilt om du vill koppla med självcirkulation.

I marathontråden "Ny vedpanna", som Hansson28 startade kanske du också kan hitta ett och annat.

http://www.pellets.info/ har numera en vedavdelning också.

Novators gästboksforum http://www.novator.se/online/index.html innehåller också en hel del läsvärt, men det är lite jobbigt att hitta det man är ute efter. Däremot så skriver en del proffs och halvproffs där.

Du har väl i stort sett alla typer av värmeleverantörer, eller vad man ska kalla det, i ditt system. Radiatorer, golvvärme, kanalvärmare... Det kanske är det trixigaste i din anläggning att få alla saker att leka tillsammans utan att sabba skiktningen i tankarna.

Hur kommer du att bereda varmvatten? Slingor, extern beredare, tappvattenautomat eller förrådsberedare?
 
Hade tänkt använda mig av samma radiatorsling till samtliga "värmeleverantörer" så jag tycker inte det borde påverka skiktningen. Problemet är väl att det är både hög och lågtemererade system i samma slinga ex golvvärme och radiator i samma slinga men med ett dubbelrörssystem borde väl det funka, eller?
När det gäller varmvatten hade jag först tänkt använda mig av ett externt system med en plattväxlare och cirkpump men jag har tillräckligt med "bröte" att hålla reda på ändå så det får nog bli slingor. Det är mindre jox

//Magnus
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.