Har en 40mm PEM-slang som det går en signalkabel till en passagesensor i, slangen är nedgrävd ca 30cm och ca 60m lång. Kabeln som går i den måste skarvas på ett ställe eftersom passagesensorn har en permanent monterad kabel som bara är 5m lång.

Jag skulle gärna vilja ha skarven hyfsat åtkomlig, vill alltså helst ej ha den i slangen. Passagesensorn är ju nergrävd i marken, så det är inte bara till att dra igenom kabeln från ena änden av slangen om man behöver fixa något med skarven i framtiden.

Försöker hitta något slags kabelbrunn eller kopplingsdosa som passar till 40mm PEM-slang, men hittar ingenting. Finns det något sådant? Gör egentligen inte så mycket om det är en brunn som går upp över mark eller en kopplingsdosa som är nedgrävd, bara man kan komma åt skarven på något vis, och det ska ju gärna vara vattentätt också så man inte får in en massa vatten i slangen (även om själva kabelskarven görs fuktsäkert). Slangen är redan nergrävd, så det måste gå att såga av slangen och koppla på kopplingsdosan/brunnen mitt på befintlig slang ca 30 cm ner i backen.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.