Hej!
En elektriker ska få göra jobbet, men jag undrar bara i förväg om detta är en enkel eller krånglig grej. Vi har en trappuppgång med tryckknapp där belysningen hålls tänd i några minuter och sedan släcks automatiskt. På detta är även lampan på utsidan, vid ytterdörren, kopplad. Den tänds alltså när man tänder i trappuppgången, inte utifrån alls. Vi vill byta ut den till en utomhuslampa med sensor, så att ljuset tänds när någon kommer hem (eller vill hälsa på :giggle:) Det behöver göras ett jobb med elen så att ytterdörrslampan kopplas loss från trappuppgången och får en egen koppling där strömmen inte bryts. Är detta enkelt gjort tro?
 
#el
MultiMan
Det är ett enkelt jobb, antagligen bara en enda omkoppling i matande ände så att utelampan får ström permanent. Jag hade nog velat ha en extra strömbrytare till just utelampan också men det är mer en personlig preferens.
 
  • Gilla
AnnaH
  • Laddar…
Enkelt/krångligt beror på omständigheterna, kanske är det en nollstyrd trappautomat i trapphuset och det finns då ingen fast fas att bara koppla om till. Då kan det behöva trådas i en extra tråd (jobbigt om det är utanpåliggande kabel) eller hitta annan ström i närheten.
 
  • Gilla
AnnaH
  • Laddar…
Tack för svaren!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.