Hej!
Fick precis leverans av en timer. Hade beställt en 1-polig men fick en 2-polig. Finns det något problem med att bara koppla in nollan för att timern ska fungera men ha obruten nolla till VU?

Skulle vara trevligt att slippa skicka tillbaka timern och vänta på ny leverans.
 
tommib
Borde inte vara något problem att koppla så. Som du beskriver vill timern säkert ha en nolla för sin egen drift men du måste inte koppla uttagets nolla genom den. Vad står det i manualen till timern?
 
Framgår inget speciellt i manualen. Bara en schematisk bild över inkoppling samt en massa tekniska specifikationer.

Funkar gör det och jag kan inte komma på något som skulle vara farligt heller men frågar gärna en gång extra utifall att.
 
Det är ju den anslutna lasten som avgör om brytningen måste vara tvåpolig. Vad ska du ansluta till timern?
 
Ett VU på en enfasgrupp, inomhus i torrt utrymme.
 
Då ska det inte vara några problem. Du har ju då en allpolig brytning genom att dra ur kontakten om andan skulle falla på :)
 
Tack för svar, att det räcker med enpoligt är jag säker på frågan var dock om det var okej att använda en tvåpolig brytare men bara bryta fasen. Nu framgår det inte på timern att den bryter tvåpoligt så det borde inte vara missvisande för någon annan att använda den heller. Man måste öppna den för att se att det är en tvåpolig timer men då ser man ju samtidigt att nollan är obruten.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.