Funderar på varför många verksamhetsfastigheter fått denna lösning med toalett och handfat. Ritning av en toalett med två handfat separerade av låsbara dörrar, typisk för -60/-70-talets verksamhetsfastigheter.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder

Det är ju 2 handfat, ett inne vid toaletten, sen en dörr med lås, utanför ytterligare ett handfat och ytterligare en låsbar dörr. Oftast är de ju ganska små och trånga. En toalett med enbart ett handfat känns som att det hade varit en luftigare lösning.

Ju mer man tänker på olika konstillationer med olika personer i de olika rummen blir desto mer förvirrad blir man, vilka dörrar låser man och varför??

Känns ganska vanligt under -60/-70-talen i primärt verksamhetsfastigheter.

Varför byggde man så??:thinking:
 
Hos oss valde man att bygga så hos vid ombyggnation av kontor.

Ett par enkla saker.
Du minskar störande ljud/lukter
Folk som står och väntar om det är upptaget behöver inte befinna sig ute i "landskapet."
Dessutom är extra tvättstället/spegeln bra för de som bara behöver snyta sig/pudra näsan
 
  • Gilla
Workingclasshero
  • Laddar…
Finns nog inte så mycket logik bakom. Man låser ju den yttre dörren när man går dit så det "extra" rummet blir helt onödigt. Det handlar nog mest om att man gör som man alltid har gjort utan att tänka efter mera.

Det finns mycket inom byggnadsplanering som bara görs av gammal vana. Vad är det t.ex. som säger att just ett åttavåningars hyreshus skulle vara det optimala?
 
Precis som mina teorier, men då kommer frågan om varför man har en låsbar dörr ytterst. Många gånger är det ju den som låses när någon går på toaletten.

Är det mindre utrymmen så går det inte heller att gå förbi om det står någon vid yttre handfatet...
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.