Vi har ettnyligen köpt soutterränghus från -76, och har känt en konstig unken fuktdoft i ett av rummen på övre plan vid gaveln, samt på vinden ovanför. Den sidan av huset vetter mot sydväst, och är i utasatt väderläge, och vi har vid något tillfälle med hård vind känt lukten för ett par månader sedan först.
Jag har varit uppe på vinden och kolla runt, då taket är betongtegel orginal och snart har gjort sitt, men där ser allt hur fint och torrt ut somhelst. Såg endast en lite odefinierbar fläck på en balk i taket som jag bifogar bild på, kan detta vara något mikrobiellt, (den luktade dock inget).

Annars går tankarna till fasaden, då den inte verkar varit så bra målad. Gjordes av tidigare ägare 2006 och såg fint ut vid köpet i augusti, men efter vintern nu ser det slitet ut här och var, inget akut som vi ser dock.
Vi är jätteangelägna att hitta problemet, men funderar på hur man kan hitta källan, då inget på vinden, ytter- eller innervägg avslöjar ev fuktproblem.

Tacksam på tips över hur man kan gå tillväga för att lokalisera, vill inte riva hela huset för att hitta en dålig planka.....

Fläck på takbjälke mail.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


Smuts på takbjälke mail.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
börja med att kolla om lukten kommer bakom golvlist i yttre hörn i det rummet som luktar. Kan vara sylar som är fuktskadade .... och lukten blåser in genom otätheter i plasten ... ?
gaia
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.