Hej

Vilken försäkring träder in om entreprenören går i konkurs efter det att slutbesiktningen gjorts, alltså t.ex under garanti-tiden ? Är det färdigställandeförsäkringen, eller ? Någon som har fått uppleva detta ?

/drutten06
 
Färdigställandeförsäkringen gäller endast fram till slutbesiktning.
Därefter är det byggfelsförsäkringen som tar över.
 
Och den får du inte u tnågot på för fel som upptckts vid slutbesiktning enligt chefen på Gar-Bo i plus...

Man får väl inte ut något på den ändå... >:(
 
Hej

Jag kollade idag upp Gar-bos villkor FF:04 för Färdigställandeförsäkring på deras hemsida och där står ju klart och tydligt att försäkringen gäller för fel upptäckta vid slutbesiktning eller ett år efter denna om inte entreprenören kan fullfölja pga konkurs. Var är det finstilta som gör att Gar-bos chef kan fälla ett sånt uttalande i svensk statlig TV ? Eller läser jag villkoren fel ?

/drutten06

 
Jonas_H skrev:
Och den får du inte u tnågot på för fel som upptckts vid slutbesiktning enligt chefen på Gar-Bo i plus...
(
....nej, eftersom pengar för detta skall hållas inne ändå.
Man håller inne 10% av hela entreprenadsumman till godkänd slutbesiktning.
Vid slutbesiktningen prissätter besiktningsmannen värdet för att göra iordning de saker som var fel på slutbesiktningen. Mellanskillnaden antingen betalar man entreprenören (om värdet var mindre än 10% vilket det oftast är) eller så får man kräva entreprenören på överskjutande. Om då entreprenören går i konkurs innan dessa saker åtgärdats så kan man begära ut mellanskillnaden (minus självrisk) av färdigställandeförsäkringen.

Fel som uppträder under garantitiden efter entreprenörens konkurs skall åtgärdas med byggfelsförsäkringens hjälp. (minus självrisk)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.