Hej!
Ja som rubriker lyder så samlas det en massa kondensvatten vid och kring hydroforen i källaren. Det i sig är ju inga problem, men då det är i samma rum som snickarrummet så vore det inte helt fel om vattnet inte for runt på hela golvet.

Att bila upp och lägga ner en brunn finns självklart som ett alternativ, men dock en sista utväg, då det måste bilas under vägg och tröskel till närmsta brunn några meter därifrån.

Nuvarande tillfälliga lösning är en sträng silikon som håller vattnet på plats och en trasa att suga upp med i hinken som syns på bilden, funkar tillfredsställande men ingen långsiktig lösning då det inte behövs mycke för att silikonet skall lossna. Skulle mer än gärna gjuta en liten sarg runt, men problemet med vattnet kvarstår ändå, hur få bort det.

Så nu vänder jag mig er.
Kreativa lösningar mottages gärna, öppen för alla förslag och ideér.

MVH // Hvdv
 
  • IMAG0068.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Isolera hydroforen med armaflex.

Protte
 
prototypen skrev:
Isolera hydroforen med armaflex.

Protte
Ja det har funnits en tanke på, men pumpen släpper ifrån sig en del vatten med tyvärr, och det blir en kladdigt blandning med sågspånet. Men det är klart, det mesta komemr ju från hydroforen samt anslutna kallvattenrör. Så det skulle ju inte bli sämre.

Säg att man kör armaflex på hydroforen samt rör samt gjuter en liten sarg, utgör vattnet som blir liggande någon större fara för intilliggande vägg samt golv?
 
Om det blir så mycket kondens kanske det är läge att avfukta luften. Mängden kondens beror ju på luftfuktigheten i utrymmet och temperaturen på hydroforens yta. det possitiva är dock att om du kan avleda vattnet så har du faktiskt skapat en gratis avfuktare. Jag har en identisk hydrofor och har inget större problem med kondensen. Har du borrad brunn kanske du har kallare vatten än jagb som har grävd i Skåne.
 
Ja brunnen är en djupborrad historia och vattnet som kommer upp är iskallt.

Allt skall ju göras om, förhoppningsvis inom en snar framtid, då förre ägaren tyckte det va en bra idé att ställa själva pumpen på ett par träplankor, samt att hydroforen är cirkus 40år gammal och upphängningen är klart amatörmässig då rören är knutna i spikar uppe i taket. Men det funkar åtminstone :D

men man får väll helt enkelt gjuta en lite sarg, som även kan va kvar när allt görs om, som man sedermera får tömma på det lilla vatten som blir då och då, är ju bara på sommarn problemet uppstår.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.