Pga långt kök behöver vi ha en skarv på vår kompositbänkiva. Leverantören vill gärna lägga skaven vid en stomme så attt skivan är avlastad på ett bra sätt men vi skulle vilja ha skarven centrerad vid hällen då den syns så lite som möjligt.
Vi komemr att behöva ha en 10cm passbit mellan ugn och häll. I detta fallet är det ju bra då vi får lite utrymme att lösa avlastnignen.
Jag tänker mig två reglar mellan stomamrna som avlastar skivan.
Då vi skall beställa skivan innan köket är bygt skulle jag vilja få lite komentar kring om detta känns som en rimlig lösning alternativt om det finns något annat sätt som är mer lämpligt. Vad tror du?
Vi komemr att behöva ha en 10cm passbit mellan ugn och häll. I detta fallet är det ju bra då vi får lite utrymme att lösa avlastnignen.
Jag tänker mig två reglar mellan stomamrna som avlastar skivan.
Då vi skall beställa skivan innan köket är bygt skulle jag vilja få lite komentar kring om detta känns som en rimlig lösning alternativt om det finns något annat sätt som är mer lämpligt. Vad tror du?
Har ni hittat någon leverantör som går med på att lägga skarven så?
Vi har samma "bekymmer" med långt kök och har kollat runt lite på olika lösningar. Personligen tror jag att skarven syns minst om den ligger i linje med hällen, dvs på stommen.
Vi har samma "bekymmer" med långt kök och har kollat runt lite på olika lösningar. Personligen tror jag att skarven syns minst om den ligger i linje med hällen, dvs på stommen.
Instämmer helt.R RickNess skrev:
Verkar uppenbart vara den vanligaste lösningen.
Har aldrig sett en skiva skarvad på det sätt TS önskar.
Tack för info!K Kardan79 skrev:
Anlednignen till detta var att vi såg en bänkskiva med skarv centrerat på hällen hos kvick kök och trodde det var en normal lösning. Om skarv vid sidan av skivan är en vanligare lösning går vi på det i stället!
Men jag förstår inte riktigt hur man lägger skarven för att få till avlastning på bänkstommen. Gör man som ritat i bilden nedan?
Jag jobbar själv med kompositsten och vi sätter många gånger skarven vid hällen. Man kan bland annat göra ett så kallat gaffelhål så syns skarven mindre. Dock rekommenderar jag att man mäter stommarna innan beställning. Är det enbeställningsvara? Finns ju vissa företag som kan förbeställa materialet så att det går lite snabbare.F filip delvert skrev:Pga långt kök behöver vi ha en skarv på vår kompositbänkiva. Leverantören vill gärna lägga skaven vid en stomme så attt skivan är avlastad på ett bra sätt men vi skulle vilja ha skarven centrerad vid hällen då den syns så lite som möjligt.
Vi komemr att behöva ha en 10cm passbit mellan ugn och häll. I detta fallet är det ju bra då vi får lite utrymme att lösa avlastnignen.
Jag tänker mig två reglar mellan stomamrna som avlastar skivan.
Då vi skall beställa skivan innan köket är bygt skulle jag vilja få lite komentar kring om detta känns som en rimlig lösning alternativt om det finns något annat sätt som är mer lämpligt. Vad tror du?