Hej,
har precis flyttat in i ett nybyggt hus. 6 veckor efter slutbesiktningen började parketten utanför badrummet att resa sig. Visade sig vara en läckande varmvattenanslutning till duschblandaren. Just nu är en oberoende fuktfirma inkopplad i samråd med entrepenaden som erkänt "fel i entrepenaden". Avfuktnng pågår med ett herrans oväsen, två veckor i första steg för att sedan göra en förnyad besiktning och beslut om åtgärder. Med andra ord vet vi inte hur länge vi måste leva med detta obehag/buller.
Min fråga:
Vad är rimligt att begära som kompensation för obehag/ej möjlighet att nyttja huset i samband med åtgärd?
Hotell/lägenhet/ekonomisk kompensation/förlorad arbetsinkomst om vi måste resa iväg/hyrbil för att kunna transportera ungar till dagis från ett ev. nytt boende etc. etc?
Vad är rimligt och vem vänder man sig till om det blir diskussion?
 
Om ni inte kan bo där är det rimligt att ni får något slags ersättningsboende, inte nödvändigtvis hotell. Fördyrade levnadsomkostnader skall då också ersättas. Ibland ersätter man med schablon, ibland med faktiska kostnader.

Ring ditt försäkringsbolag som brukar ha stor erfarenhet på att evakuera människor tillfälligt och hör med dem vad som gäller. Eventuellt kan ert försäkringsbolag gå in och ta detta för att sedan diskutera med husentrepenören om var sluträkningen skall hamna.
 
Vi var tvungna att flytta ut från vårt hus efter en ersättningsbara skada hos IF, de ersatte inga boende kostnader. men det varierar säkerligen från fall till fall och av skadereglerare ni har.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.