I objektbeskrivningen på ett hus som vi har tittat på, så står det att endast olja är använt sista 10 åren. Kan man bara köra igång och elda med ved i alla fall eller behövs det någon genomgång för att kunna göra detta? Är det en sotare som kollar upp det eller vart vänder man sig?
Kan man sätta in någon tillsats för att kunna köra med pellets i stället?

Någon som vet?
 
H
Är det en vanlig kombipanna så är ved något man kan elda som nödlösning om det blir strömavbrott eller oljebrännaren stannar. Man kan inte värma ett hus med en sådan panna med ved utan olja och pellets är alternativen.
Att dessa pannor blev berodde på suezkrisen då oljan ett tag blev ransonerad. Panntillverkarna passade då på att sälja pannor för olja men med möjlighet också för kokseldning.
Pelletsbrännare går att sätta i de allra flesta "kombi"pannor. Tala om modellbeteckningen bara så kan du lätt få reda på om det fungerar bra med pellets.

Mäklarna är ena riktiga luringar. Olja är inte populärt och därför vill de gärna ge intryck av att man med en sådan panna lätt kan värma med ved i stället
 
En utav mina grannar har "nödeldat" i sin kombipanna i snart 26år:rolleyes: Dock så går det dubbelt så mycket ved.Så det är nog inget man ska rekomendera..:) Bättre iså fall bygga om oljetanken till acktank o införskaffa en ren vedpanna.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.