Hej,

Jag har en katalog från Tylö från okänt datum och sett ett aggregat som heter Tylö KSIL/JK 18 som består av en braskamin i ena änden och en bastuugn i den andra. Surfar man in på Tylös hemsida hittar jag inte den.

Är det någon som vet om den finns kvar?

Det finns faktiskt en (gammal) referens i en annan tråd till den ugnen: http://www.byggahus.se/forum/vaerme-allmaent/48337-bastu-kamin.html

På Tulikivis hemsida hittar jag tre sådana ugnar men jag vågar inte ens fråga efter priset på en täljstensugn så det går nog bort direkt.

Känner någon till något annat märke/ugn med samma princip?

/Tyrre
 
Hej!
Jag har precis köpt en Harvia Duo. Tror det är något liknande du söker. Det är en kamin som du eldar utifrån bastun. Jag har inte hunnit testa den ännu med den ser riktigt bra ut. När mitt projekt är klart kommer jag alltså kunna ligga i bubbelpoolen i relaxen och se elden som brinner i bastun.... men mycke arbete kvarstår dock.

se länk : http://www.harvia.fi/products?lang=sv&gid=417
 
Japp. Det var precis vad jag sökte. Frågan är bara vad det kostar och om det går att montera in den utan alltför mycket problem. Men drömma går ju :)
 
Jag köpte den på K-rauta för 10 000kr + 5 000kr för skorstenspaket. Visst är det en hel del pengar men samtidigt får man ju både en bastukamin och braskamin i ett.

Väggen som kaminen går genom måste bestå av ett icke brännbart material (bredd min 1450mm, öppningens storlek 405x485mm) . Jag murade upp en vägg i leka som jag sen klädde med kakel.
 
Japp. Bara sotaren ger tillstånd och jag kan få in en dylik ugn blir det nog en liknande modell (men lite mindre). Jag hittade Harvia Legend 150 SL som känns helt ok. Men tittar man på monteringsanvisningen är den lite motsägelsefull på punkten om den icke brännbara väggen.

http://www.harvia.fi/files/prod_pdf_tech/10967/Legend_150_240_300_FISV.pdf

Tittar man på sidan 16 är det precis som du säger; en vägg på 1450mm med icke brännbart.
Men på sidan 14 räcker det med 400mm från ugnen till en brännbar vägg på "utsidan"...
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.