mina föräldrar har ett hus med liten gräsmatta, slingan är lagt precis i kanten av gräsmattan vilket gör att den inte klipper hela vägen ut till staketet så våran tanke var att skippa signla kablen helt och köra utan (finns staket runt hela gräsmattan) så den gör ingen nytta, kan man göra så att man lägger en liten tråd bara så den iaf får signalen alltså typ att man kopplar ifrån den? Den gick inte att köra helt urkopplad...
visst man kan lägga om tråden men det blir ett rätt stort jobb iom där ligger plattor längst ut :) hoppas ni förstår vad jag menar! Vill alltså köra gräsklipparen utan signal tråden :)
 
Om du avser begränsningskabeln så måste den finnas där. Klipparen lyssnar på signal från kabeln hela tiden. Finns den inte där så stannar klipparen.
 
Det går väl ?
Bara koppla ihop slingsignalen där bak
Men klipparn kan nog rymma om det inte stöter på slingan men har du staket runtom så stoppar det
 
Kan fungera, men som sagt om inte roboten hör signalen så stannar den. Blir det för stort avstånd mellan en hopsnurrad slinga vid laddstationen kan det bli problem.
 
Klippare kommer att meddela ”INGEN SLINGSIGNAL” kommer att stå pall, möjligen vrida sig 90 grader för att lyssna efter signalen.

Är det en liten tomt är det inte så stort jobb att lägga slingan och lägger du den mot plattkanten går klipparen ca 35 cm in på plattorna.

Protte
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.