Tänkte köpa två tomter nu vi ska bygga. Vet någon vilka kostnader som tillkommer förutom att man får betala dubbla avgifter för VA-anslutning????
 
Hur menar du? Är det två fristående tomter som ska bebyggas med varsitt hus eller är det två tomter bredvid varandra som ska slås ihop till en?
 
Vi tänkte köpa två tomter som ligger bredvid varandra, man blir då tvungen att betala dubbel va-anslutning. Nån har sagt att det tillkommer andra avgifter för att man just slår ihop två tomter. Nån som vet?
 
du behöver bara betala avgifter för vatten och el för den tomt som du bygger hus på. Vi har två tomter men bara ett hus.
(bor i Täby kommun)

/sponken
 
Tja, i min kommun (Kristianstad) tar lantmäteriet 6000 för att slå ihop två fastigheter till en (vilket kan synas vara lättförtjänta pengar). Fast då kan i alla fall jag tycka att det är synnerligen ojuste att du ska betala dubbel anslutningsavgift. Men som de vise säger: fastighetsköparen spår, kommunen rår!
 
Hemmakatten
Man behöver ju inte slå ihop tomterna juridiskt. Det går utmärkt att ha två tomter, bygghuset på ena tomten och ha trädgård på den andra. Iofs får du betala fastighetsskatt på två tomter som brukar vara lite högre för två små tomter än för en stor. Å andra sidan är tomterna mer värda om du skall sälja nån gång.

Kommunen kan kräva va-avgift, men det brukar man väl göra först den dag man bygger på tomten? Gatukostnadsersättning är annat som man kanåka på o betalan är man köper.
 
svårt veta vad Sverka menar, om tomterna säljes som byggklara tomter i ett planerat område, så ställer det nog till problem, om man vill köpa 2, men endast vill bebygga 1. Det finns en tidsplan för när husen skall vara färdiga, så att köpa en extra tomt, som ligger för träda, funkar inte. Men är det inte planerat område, så möter inget hinder att köpa båda, och låta den ena vara obebyggd, anslutningskostnader kommer den dagen man önskar sådan. Att slå ihop de båda tomterna, tål nog att räkna på, med tanke på lantmäteriets kostnad resp. fastighetsskatt, på en eller 2 tomter o s v.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.