Hej,

undrar om ngn skulle vara intresserad av att köpa en tomt gemensamt och sedan stycka av den för att få ned kostnaden. Vi är intresserade av att köpa tomt ute på Torslanda (Göteborg) då jag jobbar på Volvo PV. Eftersom en tomt lätt kan gå på dryga miljonen så skulle man om man fick tag i en tomt på runt 2000 kvm kunna stycka av den och få 2 tomter för halva priset. För oss räcker det gott med en tomt på runt 1000 kvm. Frågan är om ngn annan tänker som oss. Är ngn intresserad är det bara att höra av sig eller om man känner ngn som skulle vara intresserad så kan ni tipsa om vår ide,

mvh

Nic
 
Det enklaste är väl i så fall att köpa tomten själv och stycka av den i så många delar man får. Sälj sedan de delar du inte vill ha.

Styckkostnaden får du sedan dra av vid försäljning.

Det största problemet är nog att den som säljer en tomt redan styckat upp den i så många delar man får.

En variant som vi själva gjort är att köpa ett hus med stor tomt och sedan stycka av den. sedan bygger man på den nya tomten. Fördelen med det är att man får en tomt nästan "gratis" samt att man kan bygga fast man ändå är hemma och har en bra överblick. Vad jag menar med gratis är att värdet på huvudfastigheten inte faller lika mycket som du hade behövt betala för en tomt. I vårt fall så gick inte stamfastigheten ner någonting.
 
vi har samma sits...vi tänker gå ihop två familjer och köpa en tomt på ca 6000kvm utanför stockholm. Den styckar vi upp i två på ca 3000kvm och bygger varsin villa på. Vet ej riktigt hur det går till men slänger in frågan här i din tråd så kanske vi kan få gemensamt svar :)
 
Behöver ni så stor tomt? Vad kostar den? Vi har tänkt oss drygt 1000 kvm i Torslanda (göteborg). Som det är just nu finns det tomter på runt 2200 kvm som ligger runt 1,2 MSEK så om det är möjligt att dela på dem så blir det runt 600tkr vilket är vad vi kan tänka oss att lägga.
 
Behöver och behöver ;-) Vi får de tomterna för ca 1MKR var vilket är billigt för en sådan här tomt i detta området.Ensligt uppe mot en skogm ed sol hela dagen..känns som ett bra läge helt enkelt :)

2500-3000kvm(vet ej exakt) för 1mkr här är inget att säga om egentligen.Vi har hus + tomt för ca 2MKR och det är mycket bra så vi tänkte slå till på det om bara banken vill vara med på det.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.