Behöver köpa ny motorsåg! Har en McCulloc mini Mac på typ 40cc och en riktigt gamman HQ på 55-60cc som är råstark som tusan! Problemet är att jag börjat tröttna på dem map underhåll och konstiga nyck dom de har....
Har ca 35 träd kvar att ta ner och kommer köpa nytt/ beg men jag vet inte vilket som är bäst! Har en mkt begränsad budget för detta!!! Eller är det bättre att lämna on bef maskiner på renovering för pengarna? Båda sågarnas kedjesmörjning har gett upp, på HQ är det oxå ngt förgasarknas och mkt svårstartad emellanåt. Mccullocen funkar ok men är svårstartad vid halvvarm maskin!
 
1. Se till att du har rätt skyddsutrustning, och rätt kunskaper, om du inte har det så skaffa det eller ta hjälp till jobbet av någon som kan (jag vet, tråkigt svar, men motorsåg är ett farligt verktyg.)

2. Ta med dig husqvarnan till din lokala handlare / verkstad och låt dom titta på den, med lite tur är det enkla / billiga grejer att åtgärda. Annars så köp ett beg. Husqvarna.
 
Köpte en begagnad stihl för 7 årsen 1200kr gav jag sen har jag bara tankat och fyllt på kedjeolja samt några nya kedjor. Kan tilläggas jag sågar ved och några träd om året är ingen storfräsare i skogen med sågen.

mvh
 
M
Håller med Zixten. Men det går också bra med stihl :)

Köper du begagnat så se till att det är en proffssåg, och i de dedikerade butikerna/serviceställena brukar man finna nyservade begagnade sågar för ok pris med ett par månaders garanti dessutom så risken att bli lurad är då rejält minimerad.
 
Ok förstår vad ni skriver!
Att renovera HQn igen är nog inget alternativ då den är tung och bökig maskin anno 1980!
Skydd har jag, sågbyxor, hjälm med visir och hörselskydd samt nackskydd, och såga är jag van vid 😁

Hur är Stigas sågar??
 
Alla gulfärgade maskiner är skräp, bra maskiner är mer eller mindre oranga. Som sagt, låt en handlare titta på Qvarnan, annars om du skall ta ner 35 träd så går det väl med en gul maskin men du skall väl kvista och kapa till ved också? På Tradera eller Blocket bör du kunna få en HVA 242 XP(G) för 1500 i bra skick. Min har funkat utmärkt i flera år och klarar allting även om den är lite liten för grova träd. Annars en 346XPG bör du också kunna få. Alla HVA 2xx och 3xx är bra sågar. Det finns ju större modeller men dom behöver du inte för dina behov. Stihl är utmärkta men jag kan inget om dom. Eftersom detta är proffsågar så kolla att dom inte är slutkörda.
 
Hur vet man att de inte är slutkörda om man köper Tradera eller blocket? Tycker det är svårt att avgöra utan att få köra dem och plocka lite med dem.
Funderar på en ny stihl ms211.
 
Hade en bra äldre Husqvarna som jag fick problem med. Behövde snabbt en ny såg och köpte en hyfsad amatörsåg på kampanj... Helt ok, men inte imponerad. Ska man ta mer 35 träd och kapa ner ytterligare skulle jag inte vilja jobba med riktigs proffsgrejor. Bra begagnad Stihl/Husqvarna/Jonsered om man har tid att hitta en tror jag mest på.
 
M
patrik659 skrev:
Hur vet man att de inte är slutkörda om man köper Tradera eller blocket? Tycker det är svårt att avgöra utan att få köra dem och plocka lite med dem.
Funderar på en ny stihl ms211.
Du behöver inte köpa en såg på tradera eller blocket. Åk till en maskinservicefirma och snacka med gubbsen lite och fråga vad för begagnat de har inne. Det är mitt tips igen.
 
Jag har en lite större McCullough, det är ju Huskvarna maskin i annan förpackning.
Den startar på andra eller tredje rycket varje gång oavsett om den är varm eller kall.
Jag köpte den för drygt ett år sedan...
 
Då kostar den antagligen som en HVA också. De McCullough jag har set verkar ligga i ett amatörprissegment men jag kan ha förväxlat namnet. Som sagt, en maskinservicefirma som MaxPax säger är ett bra val, är de seriösa lägger de inte på extremt mycket plus att de brukar inte byta in skräp så maskinen är nog i hyfsat skick.

När det gäller Tradera s finns det ju rejting, kolla att säljaren fått bra omdömen av många olika ID, det brukar vara ett fåtal proffssäljare som håller på. Annars på Blocket gå på allmänt skick. En annan sak är att servicefirmorna som specialiserar sig på trädgårdsmaskiner kan ha kampanjer. Köpte Min HVA359 för 4500 kr för några år sedan av STS-Butiken i Halmstad

http://www.stsbutiken.se/

GRYMT bra pris för en proffssåg även om den är av enklare modell.
 
McCullough motorsågar är väl 40-50% billigare än Huskvarna och säljs bara på byggvaruhus typ Bauhaus, Hornbach... Om du läser manualen så är kontakt för reservdelar och support Huskvarna. Det står t.o.m. Husqvarna på vissa delar på sågen...
 
Har en McCulloc som är 10-12år gammal, ingen progfsmaskin utan bättre hobbysåg. Har funkat OK som kvistmaskin och till de mindre träden. Till de större har jag brottats med HQn. Urstark men osmidig som en container ii en presentaffär. Ok ska försöka komma in till ngn serviceställe och kika. Problemet är att jag har inte tiden att leta efter såg utan köpa nytt över disk är min modell!!
 
Har 2 Partner och en McCulloch (typ samma då dom bytte namn), den äldsta är 2 år gammal.

Trevliga att använda och lättstartade men tveksam kvalitet, den första slutade ge olja till kedjan och den andra hade ett trasigt gasreglage direkt ur kartongen. De tredje har funkat fint men det verkar behövas 3st för att ha en fungerande när dom behövs så totalt sett så kan man ju köpa en dyr från början.

Alla 3 har jag fått justera om förgasaren på direkt då dom har varit helt åt fanders från början.

Men jag kanske har haft otur, 2 är ju igång så dom kanske bara tuffar på nu. Man vet aldrig.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.