Ska bygga till och fixa tomten, dränera om huset gör Grusgångar, pool mm. Tänkte skaffa mig en grävare och göra själv! Hyra 1,6 ton maskin kostar ca 1500kr per dag!
Då jag tänkt ha den mycket så kanske det är bäst att köpa en och sen sälja?
Såg på internet att man kan köpa en NY 1,6 ton minigrävare för 119 000 ink

Är det ett bra pris? Någon som har erfarenheter av att gärva med en 1,6 ton? Hyra?
 
Blir lite fundersam. Om du ska fixa till gångar och gräva i lättgrävd mark, räcker nog en 1.6 tonnare MEN om du har "tung" mark och vill gräva seriöst, då pratar vi > 3.5 ton. Jag skulle kolla på en begagnad traktorgrävare, gärna en Hymas, Volvo eller JCB. Beror lite på hur mycket svängrum du har, det kanske bara går in en bandgrävare?
 
Tomten har för små ytor för stora maskiner!!!

119 000 ink Är det ett bra pris? Någon som har erfarenheter av att gärva med en 1,6 ton? Hyra?
 
W
Tänkte precis som dig. Köpte mig en begagnad 2.7 tonnare, Ska göra precis samma saker men har precis börjat.
Traktorgrävare och sådanna stora åbäken gick fet bort för min del. Stora och klumpiga och en jäkla massa spakar (om man inte köper en nyare = dyrt).
Har kört en lite 1.5 tonnare och visst de funkar kanon men jag tyckte de var lite för klena och det kunnde inte gräva tillräckligt djupt.
119 ink e billigt om det e med hydralsik planeskopa + de vanliga skoporna. Men e det e sumo, abelco eller något sådant kina grejs så hade jag hellre köpt en begagnad "märkes maskin" vilket oxo var det jag gjorde nu. Säljer den när jag e klar och den lär inte tappa många kroner.
 
Dock så får man väl tänka på att när man väl köpt den som privatperson, kan inte en firma som köper den av dig dra av momsen, och kanske därför svårare att bli av med den? Om utbudet av privatpersoner som köpare är begränsat så kan det bli ett problem, eller i alla fall något att ha i åtanke...
 
W
Det kan oxo vara bra att vara privatperson och köpa av företag som inte e så nogaräknade för då kan du få den till riktigt lågt pris långt under priset de begär ex moms. Privatpersoners pengar syns ju inte på samma sätt ;)
Därmed kan man oxo sälja den senare ganska lätt för den e billig
 
Hej,

Hittade denna tråd....står inför tankar att köpa en maskin för att fixa lite dränering + avlopp, har inte heller plats för stora maskiner.

Jag har verkligen noll koll på vilka märken / maskiner jag bör börja kika på. Någon som har några bra råd?

--Mats
 
en 1.5t maskin kan vara för klen/liten, men beror ju på hur djupt du ska gräva. Jag är själv sugen på att köpa en begagnad minigrävare för att fixa både hemma och i stugan för att sen året efter sälja. Men vad ska man kika på
för begagnade maskiner? Känns som om runt 100Kkkr för maskin och sen måste man ju ha ett släp med..begagnat
förståss.
//
M
 
Ett problem med en mindre grävare i 1,5tons klassen är att dom blir ganska ryckiga i hydrauliken, dessutom om det ska dräneras källare med normaldjup så kommer man få gräva i två etapper för att nå ner tillräckligt djupt.
Prismässigt skiljer det inte några astronomiska summor mellan 1,5-1,8tons maskin och 3,5tons maskin.
Problemet med större maskin är vid transporter, men ämnar man att till 99% ha den på egen gård så har det ingen större betydelse. (Transport på växlarflak är ganska billigt!)

Sen vid begagnatköp så är det ju alltid en chansning men som alltid ska man kolla efter maskinens skick och inte stirra sig blind på antal timmar den avverkat.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.