vår rörmokare har erbjudit oss att köpa grejerna till vårt badrum genom honom eftersom han har mycket bra rabatter hos någon grossist och när vi jämfört priser mellan det som en butik skulle ha och den offert han gav är priserna 20-30 procent lägre hos honom.så långt är allt ok.men hur blir det då med garantier/reklamationer.han sa att om det är något i framtiden så är det bara att ringa honom så ordnar han det och det känns ju tryggt.men vad är det som säger att hans nystartade firma finns kvar om ett år?vart vänder vi oss då?till tillverkaren?Är det något vi bör tänka på när det gäller detta och är det någon som har erfarenhet av ett sånt här upplägg eller bör vi akta oss för att göra såna affärer med rörmokarn?
 
Det var faktiskt ganska sjysst av honom att ge er en så pass kraftig rabatt, de flesta gör inte det.

Många hantverkare mörkar ofta detta och ser det som extrapengar.

Ang. reklamation så blir det rörmokaren, men han har ju då även ett totalansvar, inte sant.
 
Kolla upp priserna på mer än ett ställe, med Rinkaby Rör t.ex. På listorna från grossisterna är priserna ofta satta så högt att det krävs 50-90% rabatt för att det ska komma ner i det rätta priset. Det innebär att även om du har 25% rabatt så betalar du ändå mer än dubbelt så mycket som du borde.

Det här trixandet med rabatter på "påhittade" priser är kanske inte olagligt, med definitivt omoraliskt. Icke dessto mindre tillämpas det av många hantverkare.

Nu kanske er hantverkar tillhör de som är ärliga, med kolla som sagt upp det hela noggrant.
 
tack för informationen.nja det var inte direkt rinkaby rör vi jämförde med så det ska vi göra.vi har fått se en faktura på en golvbrunn och lite kopplingar osv. som han köpt till vårt badrum och där ser man att han har mellan 50-60 procent rabatt på listpriset.han hymlade inte med att han skulle lägga på 25 procent på hans priser för att vi skulle få ta del av hans rabatter så så långt verkar han ärlig....
 
Om han visar rabatter på 50-60% så är han troligen relativt ärlig. Man skall nog aldrig räkna med att få ett pris i Rinkabyklass när man köper av en rörmokare, men det finns ju också ett värde i att slippa eget ansvar för att rätt material är framme på rätt tid osv. Så lite dyrare än Rinkaby tycker jag är helt OK.

Problemet är väl mer när rörmokaren tar 300kr för en klämkoppling som rinkaby tar 40 kr för, och när det går åt 30 st.

Jag har varit och handlat över disk på Rinkaby. Det verkar som många lokala rörmokare handlar där, men det är ju möjligt att de får ännu bättre priser
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.