vad har man för rättigheter, såg endel spottar osv var sönder ,lite skavanker i ena , väggen . vitvaror har man någon garanti däör.... eller har man skrivit på pappret är allt kört vad finns det för regler ;( ''

tackar ppå förhand
 
Lite skavanker i väggen? Menar du att de har bott i bostaden? Outrageous...

Tror du behöver förklara bättre :)
 
En bostadsrätt är köprättsligt lösöre, dvs i princip gäller samma regler och lagar som om du köper en beg. cykel på blocket. En viktig skillnad är att ett köp av en bostadsrätt anses inte ha skett förrän du har beviljats medlemskap i föreningen. Föreningen är med några få undantag skyldig att bevilja dig medlemskap när du köpt bostadsrätten.

När det då gäller en bostadsrätt i en relativt ny fastighet så kan det finnas garantier från byggaren. Men de är i så fall gentemot föreningen, inte mot den enskilde bostadsrättshavaren. Beroende på vad det är som är trasigt, och hur avtalen ser ut mellan förening och byggare så kan det finnas garantimöjligheter, men oftast är det ingen rättighet för den enskilde att nyttja en sådan garanti. Utan det beror lite på hur mycket jobb föreningen är villig att lägga ned på att jaga en ev. strulig byggare.
 
I en så ny bostadsrättsförening hade jag dessutom varit mindre intresserad av småsaker som slitage på ytskikt dyl än av hur den ekonomiska statusen ser ut. Är föreningen stabil i sin förvaltning, kommer avgiftsnivåerna kunna hållas på nuvarande nivå, hur har den ekonomiska planen förhållit sig till verkligheten så här långt? Du behöver helt enkelt ha ett ordentligt samtal med föreningens ordförande eller annan företrädare för styrelsen.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.