Jag har ett gäng utomhusarmaturer med E27-sockel. Har testat flera olika LED-ljuskällor som enligt specifikation ska klara ner till minus 20 grader, men de håller oftast mindre än en vintersäsong.

Jag funderar på att sätta i klassiska glödlampor (jag har en del såna kvar som jag hamstrade medan de fortfarande fick säljas), men ur energibesparingsperspektiv vore det ju trevligare med en LED-lampa som faktiskt fungerar. Någon som har tips? Behöver inte nödvändigtvis vara dimbar.
 
Låt bli att släcka dom.
 
  • Gilla
blackarrow och 3 till
  • Laddar…
useless useless skrev:
Låt bli att släcka dom.
Har astrotimer på dem. Grannarna blir irriterade om de lyser hela dagen.
 
Blir de irriterade om de lyser på dagen? Jag kunde tänka mig att det var nattlig belysning som var irriterande.
 
  • Gilla
Pin
  • Laddar…
Irriterade kanske är en dålig beskrivning. Men det framstår som slarvigt och dåligt skött att man inte släcker sina lampor (eller har timer).
 
  • Gilla
Christoffer L
  • Laddar…
Du får förklara att lamporna drar så lite ström så det är dyrare att byta lampor/köpa timer än att låta dom lysa.
 
Ganska säker på att det är en philips jag har i min, den har då klarat närmare -40 i några år. Brukar släcka den på sommaren, då solen knappt går upp här den här tiden på året för oss i norr.
 
Jag kör ytterbelysning 24/7/365 när det är mörkt, det håller kanske 2 år eller så. Vad blir det, 7000h? 10w LED blir 70 kWh, dvs runt en hundring i energikostnad.

Detta med inbyggt ljusrelä. Tror ni de är tåligare mot av/på? Med inbygt relä skulle en klok konstruktör kanske kunna göra tänd-/släckförloppen snällare.
 
Märkligt eftersom själva dioderna funkar bättre ju kallare det är. Det måste vara drivelektroniken, vilket innebär att det borde hjälpa att byta märke. Drivelektroniken kan skilja sig mycket mellan olika märken.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.