Y
Har ett kök som är svårt att hitta på något vettigt med, så slog det mig, soffa längst 2 väggar... Fast jag tänkte ju då en vanlig soffa, vardagsrumssoffa... Alla tycker ju dock att detta var en dum idé... Varför ska man behöva ha hårda obekväma saker i köket och kyrkan för nu när det blivit 2010 å allt?

Okej, jag kan köpa att en tygsoffa kanske inte lämpar sig i ett kök men osar det nu såpass så är ju öppet kök fel också för den delen... Skinnsoffor gillar jag dock inte... Så min tanke börjar ju svika även mig själv dock..

Men vad säger ni, en vanliga soffa i köket - förbjudet?
 
Ovanligt kanske, men inte förbjudet. :) Däremot skulle jag nog isåfall se till att soffan hade lättavtagbart och lätttvättat tyg.

Men... tänker du dig att ha soffan som sittmöbel kring matbordet? Eller bara som extramöbel? Som matbordsmöbel skulle jag tänka mig för både en och fem gånger till. Provsitt en soffa i möbelaffären, med ett matbord.

Jag märker att jag kommer tillbaka till min vanliga tes hela tiden, testa, provkör, scenariemodellera :surprised:)
Det känns jätteknäppt att möblera om i möbelaffären, men hur ska man annars kunna kolla om det kommer att funka förrän det är försent? Prata med en av säljarna först bara... ;)
 
Är det inte så att mjuka soffor ofta är lägre i sitthöjd än vad man normalt har vid ett matbord? Det kan ju vara ett problem. Annars är ju mjuka soffor att sitta och äta i rätt vanligt på restaurang, så jag tror inte att det är något problem alls om du hittar en som ser ut som du vill. Ett tips kan möjligen vara att kolla dem som säljer restaurangmöbler också om du inte hittar det du söker i en vanlig möbelaffär.
 
Y
har ett L format kök, liten matplats... tänkte att man kunde satt hörnsoffan där i 90graders hörnet, och vardagsrumsbord också, lixom, idag så äter ju de flesta skitungarna vid teven iaf så varför inte sätta vardagsrumsstuk i köket.. hehe..

och som en sa - det är alltid i köket man sitter när gäster kommer eller även när man är själv... så varför ha hårda obekväma trästolar...

enda kreativa jag kommer på till kökets matplats.. hum hum...
 
Hemmakatten
Snickra ihop en väggfast soffa själv och beställ klädda dynor i valfritt mått och tyg från en madrass/båtspecialist.
 
Högre ben eller en förhöjning under en bef. soffa (typ sockel)?
 
En bra kökssoffa är det bästa möbel som finns, det ska vara en ram på ovan- sidan, som det finns ett lock till vilket man lägger skumgummi på några cm tjock, vi använder en trasmatta som material till att sitta på man viker under mattan under locket så att den sitter fast lätt att byta för att tvättas. Tänk vilken härlig känsla när man ätit färdigt att bara sätt upp fötterna och sträcka ut med en kudde under huvudet för att se på TV
 
Y
Kan ju bjuda på en väldigt hastigt modifierad bild... och i min dröm så blir det en typ av palmväxt eller med underbelysning i hörnet bakom soffan... eller så vore en 90graders soffa bättre... nåväl..

då jag ogillar skinn så ser jag mig något grått tyg (avtagbart)... sen ekbord matchande arbetsköket... hum hum... funderar på att ha en 32" touchcreen monitor (hittade någon billig) så kan man ju placera den så soff-folket kan se på något, eller så kan man knappa sig runt och ta fram recept osv....
-vilket i sig inte har något med soff-frågan att göra men...;)

Klicka för fullstorleks bild...
thumb-EEA4_4B634FF2.jpg
 
Redigerat:
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.