Vi har svårt att bestämma oss för vad vi ska ha i vårt nya kök.
Vi älskar våran valnöts-laminatbänkskiva som vi har till IKEAS Ståt idag, men nu när vi flyttar funderar vi på att ha ett kök i någon träfärg istället eftersom det ser mycket snyggare ut. Vi tittat på kök på IKEA och Kvik eftersom vi tror att de är billigast, och om vi hittar ett snyggt träfärgat hittar vi ingen bänkskiva som är snygg till! Vi vill helst ha laminat, men inte marmormönstrad, eller helvit eller spräckliga varianter, så hur ska vi få ihop det? Kan man ha valnötsskivan till ett träkök? Blir det för mörkt och "träigt"?
Hjälp oss med smakråd!!!!
De kök vi eventuellt kan tänka oss från IKEA är Ädel (vitt, eller det mörkare träfärgade) eller Kalsebo.

Vi tänker bygga ena sidan av köket som ett L där den kortare delen kommer att fungera som bardisk med några bänkskåp som stomme. Frågan är då om man ska sätta en vanlig bänkskiva på skåpen och sen konsoler och barskiva ovanpå, eller ska man bygga upp bakkanten på skåpen på något vis så att bardisken kan vila på den? Vilket blir snyggast? Och hur bygger man i så fall upp biten som saknas mellan bänkskiva och bardisk?
Ska man ha barskivan i samma material och färg som bänkskivan?

Alla tips mottages tacksamt!
 
Bilder skisser på köket? Gör det hele mkt enklare.

Apropos val av bänkskiva så vet Du att Du kan ju gå vart som helst och handla den där bänkskivan. Och den är INTE billigast på Ikea eller Kvikk, oftast är den bäst & billigast på ett byggvaruhus.
Vi har bekanta som skulel köka kök - iofs Lidhult och samma bänkskiva köpt ifrån en annen firma skilde det 10 000 på! Och ahde de gått till t ex Bauhaus så hade de nog spart 5 000 till ;-)


Jag skulle säga att träkänslan i Ert framtida kök beror helt på detaljerna och golvet. Man kan ha mkt trä - men just det här med att lätta uppoch så - ja då spelar 'bakgrunden' i köket d v skakelt eller vad Ni nu väljer å ha mellan bänkskivaoch skåp en himla roll och så är det golvet. Också ljuset - väderstreck och fönster.....

 
Hm..här kommer lite mer info:

Väderstreck: Öster
Fönster: Hela väggen som kommer att vara mot kortsidan av L:et (alltså mot barstolarnas ryggar) är fönster mot öster.
Kakel: Har vi inte ens börjat titta på, inte heller tapeter, så det är väldigt öppet för förslag.
Golv: Hade vi tänkt nåt trälaminat (köksanpassat), eller finns andra bra idéer? Inte klinker!
Bilder: Finns inte ännu eftersom vi inte flyttat in...
Planlösning/Skiss: Finns, men jag har inte fått kläm på hur man visar bilder här... :'(
Ang bänkskivor tänkte vi köpa på IKEA för att vi ska kunna få diskhon (underlimmad) och spishällen monterade och färdiga. Man kan väl inte köpa diskhon t ex på IKEA och få den "integrerad" med bänkskivan som man köper på t ex Bauhaus?
 
Jodå, bauhaus åtar sig det mesta. Lämnade beställning på min bänkskiva där idag.
 
Behålla stommarna är inte ett alternativ nej.....vi ska byta ut ALLT i köket...rubb och stubb!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.