image.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder

Vilket material till köksgolv?

På bilden ses kökets miserabla ljusa klickgolv i bakgrunden och i förgrunden ett nylagt mörkt klickgolv (pergo) i vardagsrummet.

Förutsättningar: barn och ägnar oss ofta o gärna åt slabbig matlagning.

Befintliga golvet är slitet och denna typ av klickgolv pallar uppenbarligen inte trycket.

Frågor:
1) a) har någon hittat ett klickgolv som verkligen står pall? Dvs inte reser sig i skarvarna när man blöttorkar efter ostkakebaket?
b) Ett alternativ är att fortsätta med pergogolvet även i köket. Funkar det?

2) har någon hittat en plastmatta som är nåtsånär snygg, tålig och utan ftalater?

3) har någon lagt linoleum själv? Nu menar jag linoleummatta utan skarvar, klick sorterar under klick ovan.
 
Redigerat:
Hej!
Vi har linoleumgolv som fungerar som ett vanligt klick-golv. Detta är lagt i hela husets nedervåning och det är fukttåligt, reptåligt, mjukt och relativt tyst att gå på och ser ut som trägolv. Perfekt för vår familj med småbarn och en massa djur! Mycket lätt att hålla rent också. Det kanske kan vara ett alternativ?
 
  • Gilla
Stenolofanders
  • Laddar…
Lycksalig: Vad är det för linoleumklickgolv ni har som ser ut som trä?
 
Vi har Pergo klickgolv (limmat) i köket. Det bör nu vara ca 15 år gammalt.
Det har rest sig lite i skarvarna. Det började det göra redan efter något år. Smaksak/tolerans om man tycker det är acceptabelt el inte.
Jag tycker inte det är acceptabelt. Kommer aldrig att lägga ett klickgolv i kök. Klickgolv är helt enkelt inte vattentåliga, och nedanför diskbalja/diskbänk, köksbänk mellan balja och spis, och spis är det oundvikligt att det blir en del söl på golvet.
 
  • Gilla
Stenolofanders
  • Laddar…
lycksalig skrev:
Hej!
Vi har linoleumgolv som fungerar som ett vanligt klick-golv.
Hur länge har det legat? Några tendenser på att skarvarna reser sig?
 
Det har legat i knappt ett år och har inte rest sig alls. Det flyttade sig lite ("flöt omkring") i hallen, men det var för att vi inte hunnit få dit golvlisterna... Vi har golvvärme under och det är jätteskönt!
 
  • Gilla
Stenolofanders
  • Laddar…
jag skulle rulla ut ett plastgolv med svetsade skarvar. Kanske lämna jobbet åt riktig golvläggare som har verktyg och erfarenhet? Plast som låtsas vara trä är inte så snyggt men det finns fuskklinker i plast som är kanske ett bättre val om mattan ska låtsas vara något annat än plastmatta?
All städning blir mycket enklare och matlagning roligare :). Hur än du väljer så undvik klickgolv (med öppna eller limmade skarvar) så långt det går.
Välj plastmatta av något bättre kvalitet som tål slitage. Ja, det finns bättre och sämre plastmattor :). Finns också Marmoleum på rulle
gaia
 
Redigerat av moderator:
  • Gilla
Stenolofanders
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.