Hellu! Har en endast ett par månader gamal blandare med diskmaskins anslutning. Köpte diskmaskin idag och fick installerad och tror fan att det läcker från diskmaskins anslutningen, kan det vara så att muttern till röret sitter löst så att det läcker? Eller är det fel på blandaren? Det är tätt ned till men läcker ut precis under blandaren där röret går in.
tacksam för svar.
mvh:)
 
läcker det uppe vid blandaen då kan den vara trasig ja .. läcker inte vid muttern där du ansluter diskmaskinslangen ?
 
Vissa blandare har en anslutning med mutter och o-ring mellan röret till diskmaskinen och blandarhuset. Prova att se om det finns en mutter på undersidan om blandare och dra åt den i sånt fall.
 
systemfel: Nej det läcker ej där.
Consensus: Sitter nått som ser ut som en mutter under blandaren osv till diskmaskinsröret. Han som installerade diskmaskin pratade om den som en nippel? Läckaget verkar komma därifrån.
:@
 
Det sexkantsfäste på röret, tyder på inskruvat rör. Där inuti blandaren, på röret skall sitta en o-ring. Du kan prova med att dra åt röret en liten bit till. Hjälper det inte, får du skruva ut det röret helt och kolla o-ringen. Ibland händer det att den klips sönder då man är oförsiktig vid monteringen. Är den ok, kan du smörja med lite diskmedel o skruva tillbaka.
Lycka till.
 
okej får pröva o se vad som händer.
O ringar som du pratar om är det lätta att få tag på ifall den är paj? Borde väl finnas där man köpt blandaren eller?:S
tack för hjälpen.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.