Hejsan! Vi går i tillbyggnadstankar för två har plötsligt blivit en familj på fem precis som för våra vänner! Förr kom 2 pers när vi skulle fika och så satt vi fyrea personer runt bordet lite beskedligt så där. Nu väller det in en familj på 4-5 stycken så fort vi vill träffa kompisar. Tillsammans med oss blir vi alltså 9-10 personer runt bordet och DET är inte vårt kök byggt för ;)

Tanken är alltså att låta det nuvarande köket bli ett tillredningskök och bygga ett matrum precis bredvid. Så här: Man kommer in i köket, rakt fram är mesta delen av tillredningsytan. Till vänster en dörröppning in till vardagsrummet, till höger i dagsläget ett fönster. I och med tillbyggnaden tas fönsterväggen bort och blir istället en stor öppning till matplatsen.

Det här gör att efter vi har byggt till så har köket inte längre något eget fönster. Däremot kommer matplatsen att ha höga fönster längs en hel vägg och även det angränsande vardagsrummet har ju också fönster.

Vad tror ni, är det hål i huvudet att ha ett kök som visserligen är öppet men ändå inte har något eget dagsljus?
 
Nej, det tycker inte jag. Så länge det endast är ett arbetskök och att ni har matplats någon annanstans. Självklart är det alltid bättre med fönster "överallt", men i ert fall så väger fördelarna över att göra det på det sättet du beskriver. Ljusinsläpp blir det i alla fall från maplatsen.

Lycka till!
:)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.