Hej,

Vid en renovering utav vårt 70-tals hus så bytade vi ut råsponten i golvet mot spårade spånskivor som vi (rörmockaren) sedan installerade golvvärme i.

Allting fungerar väldigt bra värmemässigt sett men tyvärr har vi fått ett irriterande knirrande ljud på ett par ställen...
Golvet är uppreglat med 400mm mellan golvbjälkarna (som med god marginal uppfyller kraven för nivåskillnad) och utan någon nämnvärd svikt.
På golvbjälkarna är det skruvlimmat 22mm spånskivor med utfrästa spår för golvvärme och i dessa ligger det plåtar med golvärmeslang i, och ovanpå detta Kährs tuplex och enstavs ekparkett.

Problemet är ett irriterande knirrande ljud när vi går på golvet och vi upplever att det har blivit värre sen det blev klart förra sommaren, ljudet är inte ett knarrande ljud från parketten eller trä mot trä utan mer ett knirrande/ gnidande ljud från att antingen golvvärmeplåten åker upp och ner i spåret eller att slangen rör sig i plåten.

Är det någon mer som har haft samma problem?

I entrén ligger det golvgips som är fastlimmad med fix ovanpå spånskivorna och plåtarna är dessutom skruvade med montageskruv och där hörs det inget knirr alls...

Mvh Tobias
 
Säker att de inte är parketten? Har ni plast under parketten?
 
Helt säker är svårt att vara men det låter inte som knarrande trägolv brukar göra...
Under parketten är där Kährs tuplex (plast med en massa små frigolitkulor fastlimmade) detta var det som golvförsäljaren rekommenderade och sa att var "standard" när parkettgolv lägs på golvvärme.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.