Uppstår ett väldigt irriterande klunkande ljud i vasken efter att man har spolat vatten där. Ibland trycker det upp vatten i diskhon brevid.
Har haft löst rören o kollat om det är något stopp där,kört med propplösare, men utan resultat. Körde med rensband både där och nere i källaren men ljudet kvarstår.
Det är bara i köket som detta problem finns.

Var någon som pratade om en avluftningsventil man kunde sätta där under. Vad är det? Och vart köper man en sån?

Tackar på förhand.
 
Vi har precis samma fenomen och endast i köket. Ca 5 sekunder efter att man spolat vatten så kommer "glugg, glugg, glugg"-ljudet. Följer med spänning denna tråd :)
 
Eftersom det är just i köket är det väldigt frestande att tro att det är fett och klägg som satt sig i rören och gör att det håller på att bli stopp. En ordentlig renspolning t.ex. med rörrensslang till högtryckstvätten borde fixa problemet i sådana fall.
 
Det ska vara ett avluftningsrör som sitter på köksavloppet och som går rätt upp och ut genom taket. Finns en för toaletten också.

Det är ett helt vanligt rör.

Kan liknas vid situationen som uppstår när man häller ut vatten ur en dunk eller ppetflaska. Det klunkar. Gör man ett lufthål så rinner det.

Ombyggda sommarstugor till permanentboende saknar ofta luftare.
 
Räcker det inte med en ventil under köksvasken eller liknande? Känns inte så lockande att dra saker genom halva huset och ut på taket...
 
Om en vacuumventil hjälper eller inte beror på om problemet är att luft bubblar upp eller om avloppet blir en hävert och vill suga med sig vattnet i vattenlåset. Om luft bubblar upp är det förmodligen tätt eller nästan tätt någonstans nere i röret, och då hjälper inte en vacuumventil eftersom den släpper in luft och inte släpper ut, för det skulle lukta väldigt dåligt om den släppte ut luft ur avloppet.
 
men det borde juh lukta illa nu med om luften bubblade upp eller?
 
Belissimo skrev:
men det borde juh lukta illa nu med om luften bubblade upp eller?
Ja, men det blir ju en väldigt begränsad mängd om det kommer enstaka bubblor jämfört med om man låter gasen flöda ut helt fritt.
 
Det finns ett antal typer av avlutftningsventiler på marknaden, om det är problemet. Själva har vi haft en under vår diskbänk i fyra år utan några problem med lukt/ljud.
 
Problemet hos oss tror jag är stopp längre ner för nu börjar det bli problem med stopp och att vattnet inte rinner ner. Avloppet är på samma stam som till ett badrum i källaren där vi har stopp sedan ett tag.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.