Hallå hallå!

Av någon underlig anledning har jag tappat bort en klaffhållare till ett av köksskåpen. Skåpet kan således inte hålla sig öppet av sig självt. Jag vill köpa 2 st nya klaffhållare så att skåpet kan hålla sig öppet utan att jag behöver hålla i det.

På den första bilden ser ni den klaffhållaren som är kvar, och på den andra hur det ser ut på den sidan klaffhållaren är trasig. För massor år sedan måste jag ha slängt den trasiga, då jag inte fattade vad det var för något, och inte kopplade att det handlade om att hålla skåpet uppe (ung och dum).

IKEA har ett system med dessa: https://www.ikea.com/se/sv/p/utrusta-gangjaern-m-daempare-f-horisontell-dr-vit-50462480/ men dem är väldigt dyra (400 kr för två stycken). Fördelen är väl att de säkert passar bra till mina IKEA-skåp utan att borra och mixtra (gissar jag).

Dock finns det ju massor att köpa på Internet, bland annat dessa https://www.byggmax.se/klaffhållare-1095-habo-nickel-p7240401 (119 kr för två stycken) samt denna lite mer rejälare: https://www.specialbeslag.se/produkt/klaffhallare/ (159 kr).

Den från Byggmax ser ju inte så rejäl ut, kommer den ändå kunna hålla uppe skåpsluckan? Min nuvarande klaffhållare verkar vara ca 20 cm, och den från Byggmax är 25 cm. Den från specialbeslag är ju 20,5 cm så den ser ju både rejälare ut och i samma längd. Någon som har erfarenhet av byta dessa? Jag är lite förvirrad över vilka jag ska köpa, eller om det är så att jag i princip kan köpa vilka som helst? Skulle ju vara smidigt och bara haka in dem i befintliga fästen/hål och inte behöva montera ner och borra nya hål.
 
  • Öppet vit skåp med metall gångjärn, hyllor och förvaringsbehållare inuti.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • Ett skåp med öppen dörr, metallgångjärn och en låsmekanism, samt en kastrull inuti. Trä, metall och köksutrustning syns.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Det blev succé ;) De gamla hålen passade till och med till den nya klaffhållaren.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.