Frågan är hur får man bort märken? har redan klippt bort små trådar som hängde ut. Jag vet att man aldrig kan reparera de till 100% men jag vill fixa till de så det ser lite bättre ut.
 
Jag vet inte hur du ska göra, faktiskt, men jag har läst att för att förhindra katten från att klösa kan man lägga på plast på de drabbade ställena. Katter avskyr tydligen plast. Och så tar man bort plasten efter ett tag. Annars är det bara vattensprutan som gäller. :-/

 
avskyr plast?

... min katt leker sönder alla plastpåsar jag har, dessutom använder han gärna en påse som säng.
 
;D ;D

OK, då hade jag väl fel då. Det var något jag läste någonstans... :p
 
Ha ha ja plast är det bästa som finns för min katt. När man varit o handlat så hinner man knappt få in varorna förrän hon snor påsen o "swishar" iväg i den ;D

Vår skinnsoffa har också fått sig några noppor här o var o lite "rivstarts" märken. Rivstartsmärkena går inte att göra något åt. Nopporna med trådar som sticker ut har jag petat in igen med hjälp av en nål o lite lim(har först gjort som du, klippt av trådarna som sticker ut)
 
Katten behöver "mer spännande" klösobjekt.

Ställ in en gammal fotölj klädd med tyg i grov väv, och häng på snoddar och tofsar. Lägg lite kattmynta i stoppningen också.

Soffan får garanterat vara i fred efter detta.

:surprised: :surprised: :surprised:
 
Det beror nog på katten om man kan få den att sluta... Vår katt är som besatt av läder! Hon är väldigt väluppfostrad och lydig (jo faktiskt) i vanliga fall, men får hon nys på (nos på) något som luktar läder kan hon inte låta bli att klösa och bita det. Hon har tex mycket noggrannt slitit sönder min finaste läderväska... Det är bara att acceptera: hos oss blir det aldrig någon skinnsoffa.
 
Jo, nog är det så att alla katter har olika "knark". Vår katt struntar blankt i skinnkläder, tygsoffa, högtalartyg och andra klassiska klösobjekt. För henne är det gummi som gäller. Gummisnoddar och hårsnoddar för att vara exakt. Alla hon kan hitta ger hon en omgång stryk och lägger sedan i sin matskål ???

Men, din fråga... Jag har inte något konkret tips men kolla på bilvårdssiter. Många bilfixare brukar ha alla möjliga tips på finurliga lösningar och det lär ju vara rätt många som har fått skinnklädseln i bilen sabbad på ett eller annat sätt.

/Ola
 
Ha ha min kisse lägger också grejor i vattenskålen.
För inte så länge sedan så hade hon tagit sig in i badrummet och gissa vad jag hittade i vattenskålen...
Jo en uppsvälld tampong ;D :-X ::)
 
Hon kanske skulle göra té (för att anknyta till en gammal "rolig" historia...) ::)
 
Akta så hon inte äter upp gummisnoddarna bara! Det gör nämligen en av mina katter. Än så länge har hon som tur är bara kräkts upp dem, men risken finns ju att de fastnar i tarmarna = väldigt dåligt.

Så nu är jag jättenoga med att inte lämna hårsnoddar framme...

Ang soffan är jag jättenervös just nu eftersom vi fick hem vår skitdyra nya skinnsoffa i förra veckan... Vi hade tygsoffa förut, och den klöste båda katterna på hejvilt. Än så länge har de inte rört skinnsoffan, men man vet ju inte. Följer alltså denna tråden med spänning!
 
Vår katt är ganska snäll med skinnsofforna faktiskt, men det har hänt att hon jagat de roliga händerna som vilar på armstöden. Så vi har fått en och annan reva, men det har varit ganska små. Nu vet jag ju inte storleken på Mukis revor, men jag har tagit så´nt där rengöringsmedel som man har till skinnsoffor och sedan smörjt in efteråt försiktigt med tillhörande insmörjningsmedel. Det har funkat rätt bra. Medlet man smörjer in med "lappar ihop det" igen på något sätt. Det syns knappt att revorna är där. Men det har som sagt varit väldigt små revor.

Det kanske hjälper någon...
 
;D ;D ;D ;D ;D
Prova med ett annat husdjur istället, så slipper ni diskutera rivmärken över hela huset.
Jag skulle föreslå ett djur utan klor, tex huggorm
;D ;D ;D ;D ;D
 
Katten kan som sagt vara understimulerad....köp en klös ställning gärna en med hängande föremål tex pingisboll i snodd mm mm
 
Det finns en sk "Fy spray" vars lukt katten förhoppningsvis ogillar. Vi sprayade det på en dörr där vår katt klöste och han slutade direkt.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.