Hej!
Ska dra flexirör utan kabel i regelverket i vårt vardagsrum innan gipsning. Spar på så vis några kronor, så kan elektrikern bara komma och dra kabel och koppla ihop.
Men behöver hjälp med att förstå hur kabeln ska gå.
Vi ska ha
4 vägguttag
4 lamputtag ovan fönster
1 brytare på vägg till samtliga lamputtag.
Elen ska från vardagsrummet ut till annat rum där den ska vara utanpåliggande så ytorna är i bra skick där.
Frågan är väl egentligen hur jag går tillväga enklast. Hur många kopplingsdosor och Är det bara att parallellkoppla Lamporna till en kopplingsdosa och sen vidare till brytaren? Kan tillägga att elektrikern uppskattade detta till 8 tim arbete, färdigställt varför jag vill försöka få ner kostnaden så gott jag kan. Och behöver.
Tacksam för svar.
 
Stäm av med elektrikern som ska dra tråden. Det du vill göra är behörighetskrävande.
 
  • Gilla
RoBo och 2 till
  • Laddar…
tommib
Det du vill göra är dessutom den delen som kräver kunskap och erfarenhet i större omfattning. Att bara dra i tråd och koppla ihop klarar nästan vilken lärling som helst. Det är alltså den här kunskapen som är värd att betala för.

Om du inte har en överenskommelse med elektrikern ska du nog inte räkna med att hen vill dra något i dina rör.
 
  • Gilla
elmont och 1 till
  • Laddar…
Om du inte konsulterar fackman finns det stor risk att personen som sen ska hjälpa dig behöver göra om en hel del, då är det kanske 12 timmar istället för 8. Jag hade definitivt tagit kontakt med hantverkaren innan och kontrollerat om det är okej att du gör förarbetet samt har en dialog om hur det ska gå till. Du betalar ju för att få ett jobb utfört, där personen använder sin erfarenhet och kan lämna råd och idéer, det är ju detta man vill ha ifrån sin hantverkare!

Lycka till!
 
  • Gilla
RoBo och 1 till
  • Laddar…
Tack för input allihop!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.