Står i bostadskö för en lägenhet och undrar om man kan se i badrummet om det är stambytt eller inte?
Ledningarna som går till muggen och kranar ser nya ut och golvbrunnen(locket) vid duschen är ny+alllt ytskikt. Det är nyligen renoverat.
Betyder detta att stambyte är gjort eller kan brunnen ner till nästa lägenhet eller något fortfarande vara gammal och badrummet bara är renoverat på vanligt sätt sen kanske dom måste stambyta denna lägenhet endå inom 1-2 år och man får en fet hyreshöjning?

Hyresvärden verkar köra med att stambyta varje lägenhet för sig när det någon säger upp den, tydligen får dom ta ut mycket mer i hyra genom denna metod men hyresgästen sa att denne fått stambyte betalt av kommunen för 2 år sen för 125000 kr pga hyresgästen är gammal...tycker det låter som en vanlig badrumsrenovering i prisnivå...
Får inte tag i förvaltaren på bolaget heller.
 
Redigerat:
Antar att det är en hyresrätt. Man kan inte höja hyran pga stambyte utan bara om man samtidigt renoverar badrum/kök och höjer standarden i dessa utrymmen.
 
Jag tror inte att du kan resonera riktigt så. OM badrummet är renoverat, så kan hyresvärden höja hyran oavsett vem som betalat för renoveringen. Hyran sätts inte relaterat till en kostnad för hyresvärden, utan utifrån ditt bruksvärde.

Så OM kommunen av någon outgrundlig anledning har betalat en badrumsrenovering för en gammal person, så kan värden ev. ha låtit bli att höja då, men det hindrar inte att de höjer hyran nu pga. den renoveringen.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.