Phiplex
Kan man justera (rätta) ett redan justerat stämmoprotokoll?

Om de två valda justeringspersonera vid en årsstämma i en brf efter att de justerat protokollet upptäcker (eller blir uppmärksammade på) ett antal inte triviala felaktigheter i protokollet - kan de då i efterhand begära (ev kräva) att protokollet blir rättat?
 
Du får nog vara lite tydligare med bakgrunden och vad du vill uppnå...

Ett protokoll läggs ju till handlingarna och den styrelsen jobbar på... tror de sällan går tillbaks och dubbelkollar protokollet.

Oavsett behöver ju styrelsen komma ombord och är de ombord lär ju inte ett protokoll spela större roll.

Är det en fejd är det nog enklare att se till att det blir en extrastämma så man får klarhet.

Är det petitesser kan du vänta till nästa år och ställa upp och skriva protokollet själv.

/ATW
 
  • Gilla
Dilato och 1 till
  • Laddar…
Ett protokoll är bara ett bevis på vad som beslutats. Besluten i sig är egentligen lika gällande vare sig de finns dokumenterade eller ej, men ett protokoll skrivet av en person och justerat av andra får förstås ett högt bevisvärde att det som står i protokollet också är det som beslutades.

Om justeringsmännen byter fot, säger att de inte läste noga nog och nu menar att beslutet faktiskt var ett annat än det som protokollfördes, ja då tappar protokollet i bevisvärde.

Likt @ArneTW tror jag att det rimliga då är att fatta om besluten om de var viktiga. Ett beslut som ifrågasätts av dem som förväntas gå i god för vad som faktiskt beslutades är inget bra för någon.
 
  • Gilla
cpalm och 1 till
  • Laddar…
C
Min uppfattning är att lagen inte ger någon rätt att kräva rättningar av ett stämmoprotokoll efter att det justerats och tillgängliggjorts enligt konstens alla regler. Å andra sidan finns där inte heller något uttryckligt hinder för en sådan rättning.
Men det bygger ju på att det finns ett konsensus kring rättningen.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.