437 läst · 5 svar
437 läst
5 svar
Kan kylskåpet bli för varmt
Jättevarmt i köket , kan kylskåpet få problem med att hålla kylan under dessa omständigheter ? -4 på display . Lampa lyser o frysen fungerar men smöret är mjukt
Bästa svaret
MultiMan
Medlem
· Västernorrland
· 5 427 inlägg
MultiMan
Medlem
- Västernorrland
- 5 427 inlägg
Det viktigaste är att kylskåpet kan göra sig av med värmen, dvs det måste finnas ventilation runt det. Exakt var och hur mycket beror på konstruktionen. Äldre skåp hade slingor öppna på baksidan och därför måste det finnas utrymme bakom och ovanför så att luften kan gå in nertill fram, via baksidan och ut ovanför skåpet.
Nyare skåp har ibland slingorna inbyggda i sidorna och då måste det finns fritt utrymme på varje sida av skåpet, 10-15 cm, annars kan det inte göra sig av med värmen och överhettar.
Ju varmare det blir i rummet, desto viktigare är dessa riktlinjer.
30 C i rummet ska inte vara något problem, men börjar det gå över det varierar nog prestandan mellan olika skåp en hel del. Är det gammalt, igendammat och med sliten kompressor blir det jobbigare,
Skåp sälj med klassningar som anger omgivande temperaturer, t ex SN (subnormal): 10-32 ℃ N (normal): 16-32 ℃ ST (subtropisk): 18-38 ℃ T (tropisk): 18-43 ℃.
Vet inte vad detta har med vatten & avlopp att göra, men jag har anmält, så förhoppningsvis blir tråden flyttad.
Nyare skåp har ibland slingorna inbyggda i sidorna och då måste det finns fritt utrymme på varje sida av skåpet, 10-15 cm, annars kan det inte göra sig av med värmen och överhettar.
Ju varmare det blir i rummet, desto viktigare är dessa riktlinjer.
30 C i rummet ska inte vara något problem, men börjar det gå över det varierar nog prestandan mellan olika skåp en hel del. Är det gammalt, igendammat och med sliten kompressor blir det jobbigare,
Skåp sälj med klassningar som anger omgivande temperaturer, t ex SN (subnormal): 10-32 ℃ N (normal): 16-32 ℃ ST (subtropisk): 18-38 ℃ T (tropisk): 18-43 ℃.
Vet inte vad detta har med vatten & avlopp att göra, men jag har anmält, så förhoppningsvis blir tråden flyttad.
Tack !MultiMan skrev:Det viktigaste är att kylskåpet kan göra sig av med värmen, dvs det måste finnas ventilation runt det. Exakt var och hur mycket beror på konstruktionen. Äldre skåp hade slingor öppna på baksidan och därför måste det finnas utrymme bakom och ovanför så att luften kan gå in nertill fram, via baksidan och ut ovanför skåpet.
Nyare skåp har ibland slingorna inbyggda i sidorna och då måste det finns fritt utrymme på varje sida av skåpet, 10-15 cm, annars kan det inte göra sig av med värmen och överhettar.
Ju varmare det blir i rummet, desto viktigare är dessa riktlinjer.
30 C i rummet ska inte vara något problem, men börjar det gå över det varierar nog prestandan mellan olika skåp en hel del. Är det gammalt, igendammat och med sliten kompressor blir det jobbigare,
Skåp sälj med klassningar som anger omgivande temperaturer, t ex SN (subnormal): 10-32 ℃ N (normal): 16-32 ℃ ST (subtropisk): 18-38 ℃ T (tropisk): 18-43 ℃.
Vet inte vad detta har med vatten & avlopp att göra, men jag har anmält, så förhoppningsvis blir tråden flyttad.
BirgitS
Medlem
· Stockholms län
· 40 243 inlägg
BirgitS
Medlem
- Stockholms län
- 40 243 inlägg
Om dörren är lite otät kan man få en del temperaturskillnader mellan olika hyllor och det blir större skillnad ju varmare det är i rummet. Dvs. även om det är 4 grader där termometern sitter så kan det vara 8 grader på en annan hylla där smöret ligger och kommer det då ut i ett rum som är 25 grader i stället för 20 så går det mycket fort innan det är mjukt.
Men om termometern verkligen visar -4 grader och inte +4 grader så är det nog något annat problem.
Men om termometern verkligen visar -4 grader och inte +4 grader så är det nog något annat problem.
Tack för alla goda råd . Förmodligen är det för trångt kring kyl/frys men nu när inomhustemperaturen sjunkit är allt som det ska igenBirgitS skrev:Om dörren är lite otät kan man få en del temperaturskillnader mellan olika hyllor och det blir större skillnad ju varmare det är i rummet. Dvs. även om det är 4 grader där termometern sitter så kan det vara 8 grader på en annan hylla där smöret ligger och kommer det då ut i ett rum som är 25 grader i stället för 20 så går det mycket fort innan det är mjukt.
Men om termometern verkligen visar -4 grader och inte +4 grader så är det nog något annat problem.
Liknande trådar
-
Varför blir det inte bra med mitt linjeoljespackel?
Byggnadsvård -
Prisförändringar på midsommarbordet 2024: Vad blir dyrare och billigare?
Artikelkommentarer -
Wc-avlopp förminskning, kan det bli problem?
Vatten & Avlopp -
Varför blir kläderna fläckiga efter tvätt??
Vitvaror -
Varför blir endast denna av 250 thujor gul?
Häckar, Buskar & Träd