Vi köpte ett hus nyligen. Efter någon månad upptäckte vi mögel fläckar i Duschen vi tog bort dem. Efter en månad till var det ännu värre. Har kontaktat dolda fel försäkringsbolaget men det går trögt som sirap med dem. Kan detta vara en vattenskada eftersom det är så mycket och utvecklas så mycket under kort tid? image.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
image.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
  • image.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Redigerat:
Kan ju bero på mjukfogen mellan vägg/golv. Byt det till hårdfog.
 
Ja, det är ju lite märktigt om det kommer tillbaka så fort. Svartmögel (som det ser ut att vara) brukar inte komma så snabbt. Är du säker på att du fick bort allt, använde du något mögelmedel eller Klorin?
Tvättar du bara med vanligt tvättmedel eller såpa dödar du inte sporerna och då kommer det tillbaka.

Vattenskada tror jag inte då det är i duschplats som blir blött när ni duschar.

Tvätta med Klorin eller mögelmedel ordentligt, en gammal tandborste är bra att använda.
Duscha sen helst inte i det badrummet (om ni har fler) på ett par veckor och se vad som händer. Är det då ännu blött/fuktigt eller om möglet kommit tillbaka så kan det vara vattenskada men jag skulle inte tro det eftersom det är i nedre delen på väggen (som får mest vatten på sig) och ytligt utanpå fogen.

Svartmögel i fogen är väldigt vanligt och svartmögel finns i många varianter där vissa är "farliga" och kan orsaka allergier eller andningsbesvär för känsliga. Dock är oftast sorten som ligger ytligt i fog inte av en sort som "dammar" och sprider sig speciellt mycket i luften.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.