Hej,

Vi har ett golv i hallen till vår sommarstuga på Öland som är tryckimpregnerat. Tanken från början var att rummet skulle vara utomhus, utan yttervägg men med samma tak som huset. Ganska snabbt bestämdes det att en yttervägg skulle byggas, men då låg golvet redan där. Så golvet har legat inomhus i ca 50 år vid det här laget.

Idag skulle vi vilja isolera golvet men har lite delade åsikter om det tryckimpregnerade golvet behöver plockas bort, eller om det går att använda som undergolv. Dvs lägga plast och sedan isolera innan vi lägger spånskiva och golvbeklädnad.

Huset är idag kallt under vintern, men en tanke på sikt är att ha ca 5 grader när vi inte är där på vintern för att underlätta för besök.

Vad har ni för tankar kring detta?
 
Det är ju egentligen inte rätt och 50 år gammalt tryckt virke kan nog innehålla en hel del otrevligheter som inte är tillåtna idag. Jag hade bytt ut det.

I övrigt så ska du aldrig ha plast på den kalla sidan som du beskriver ni vill göra. Plasten ska i så fall vara på den varma sidan men i ert fall när huset kallställs så är det bättre att låta bli. Någon typ av vindskydd behövs dock, men det skall inte vara diffusionstätt.
 
  • Gilla
Dublin
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.