Var uppe och mätte lite för isolerandet framöver.

Några frågeställningar ;

Har tidigare haft takfotsventilation (inga ventiler i gavel eller nock), självdragsventilation, i kombination med ca 10cm isolering och vindpapp.
Vinden ser hyggligt ut, lite "påväxt" på ytan men annars bra brädor.

Nu har jag frånluftsvärmepump och har tänkt isolera till tot ca 40-45cm. Problemet är att taklutningen är endast ca 15grader. Det ger att vindskivorna från takfoten kommer gå upp till dryga halva "takbredden" (=dryga 2m skivor) . Från takfot och in mot centrum tak så kommer ca hälften av vinden vara "homogenfylld" med isolering.

Blir det verkligen "bra ventilation" om vindskivorna är så långa?
Hade en besiktningsman som kikade på detta, han tyckte att frånluftsvärmepumpen tillsammans med den väl tilltagna takfotsventilationen gjorde att -"det är bara att tilläggsisolera, det kommer bli ok klimat".

Spontant känns det lite sådär...

Kan även tillägga att under isoleringen ligger råspont, (AL?)-folie, gips. Antar att foliet var -59-års-diffspärr. Räcker det även idag eller skall jag plasta?

Utrymmet ovan isoleringen blir litet (det sätter begränsnigen i höjd på isoleringen) räcker det med 50cm att krypa omkring på? (kommer sätta upp krypbräder liten bit ovanför toppen på isoleringen)

Tacksam för tips !
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.