Ursäkta en fönsternovis...

Köpte nyligen ett hus med väldigt fina spröjsade originalfönster i 2-glas. I vissa fönster sitter glasen ihop i ett stycke men i andra är de två ramarna helt separerade med en helt "löstagbar" inre ram som har knäppen på båda sidor. Det formligen öser in kalluft från alla håll fastän jag försökt sätta nya lister... och trots en dygnsförbrukning på ca 150 KW är det runt 18-19 grader i huset :'( Någon vänlig själ som har ett tips om vad det bästa alternativet är vad gäller renovering? ... vill helst renovera de existerande fönstren på något sätt men behålla tidsandan. Tack på förhand.

mvh
Henrik
 
Hej!

Skönt att höra att du vill behålla dina gakma rutor. trixet ligger i att listerna måste monteras på rätt sätt med rätt siliconlist. Du kan även täta ytterbågen runt om men då skall du klippa upp ett par cm i övre och undre kanten. sista tippset är att köpa fönstervadd i färgbutiken som du drevar in i skarvarna runt om. Billigt och syns knappt då de är helt vita. Då blir det lugnt. Kanske det är dags att sätta in sk lågemmisionsglas i innerbågen. Då stanna r ca 90% av värmen inne i huset pga olika våglängder på in/utgående ljus (värmestrålning).

magnus
 
Nåt i stil med detta

http://www.grundels.se/theway.htm

borde kanske funka. Har ingen erfarenhet av kompletteringen själv och vad det kostar men det ser ut att påverka utseendet på fönstren ganska lite. Kanske nåt att undersöka närmare.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.