Vi är i full färd med köket i stugan. Det blir ett litet parallellkök med ca 2 meter / sida och 120cm golvyta mellan dessa. Golvet är redan lagt och det är Dala Flodas strukturborstade gråbruna furugolv, planlösningen är öppen och köket ansluter till både hall och allrum med genomgående samma golv. Luckorna blir IKEA's "Ståt" (vita). Nu är vi lite osäkra på kakel och bänkskiva.

Antingen en furubänkskiva som vi själv betsar för att matcha golvet, alternativt ofärgad och endast skyddsbehandlad, då får man furuns karakteristiska utseende att gå igen i bänkskivan, fast i en brytande nyans. Alternativ två är en mörkgrå/svart stenliknande laminat skiva. Ek eller annat träslag känns som det går bort då golvet kommer dominera ganska mycket så vill vi nog matcha det eller bryta helt.

Kakel hade vi tänkt 5x5 cm vit, ev. med mökgrå fog. Alternativt ett mörgrått eller svart kakel med vita fogar om vi väljer svart skiva.

Någon som har något annat förslag på vad som kan gå ihop med golvet.
 
Vi har i vårt kök vita luckor och brunt klinker på golvet. Detta matchas i vårt fall av en ekskiva på bänkarna. Ännu så länge låter det rätt likt. Till detta har vi hittat en mosaik med plattor som varierar mellan benvitt och ljustl just beige. Kanske skulle det funka också för er? Vill du/ni se hur det ser ut så har vi bilder på vår hemsida.
 
Tack för bildera. Gratulerar till ett väldigt bra jobb. Färgmässigt blir det hyggligt likt med golvet, kanske skall fundera på beige kakel istället. En aspekt till är att kortsidan av köket, den del som inte blir öppen mot övriga utrymmen skall tapetseras eller målas och då kanske man helt enkelt kan välja vitt där.
 
Tack för det MMR. Neutrala färger ska inte underskattas. ;) Ett tips kan vara att inte använda kritvit fog i köket, det skvätter ju en del iaf om man använder sitt kök. Använd istället en silvergrå eller ljusgrå fog.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.